Σχέδιο για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Σχέδιο για την Ελλάδα από Αυστριακό οικονομολόγο...

Το «ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης», που ο ίδιος συνέταξε με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως επικεφαλής του ειδικού της προγράμματος για «Κοινωνική πρόνοια, απασχόληση και ευημερία στην Περιφέρεια», 


παρουσιάζει ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος και διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Άιγινγκερ, σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του μηνιαίου αυστριακού οικονομικού περιοδικού «Τρεντ».
Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη συζήτηση που διεξάγεται γύρω από την Ελλάδα, ο κ. Άιγκινγκερ παρατηρεί πως, μέσα στους τελευταίους μήνες και στα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ελάχιστη προσοχή στην εξέλιξη ενός αυτόνομου προγράμματος ανασυγκρότησης της Ελλάδας και η τωρινή προσαρμογή θεωρείται πως έχει σχεδιαστεί και έχει επιβληθεί στη χώρα από την τρόικα.
Ο Αυστριακός οικονομολόγος στο πρόγραμμά του προβλέπει «δέκα πυλώνες» με «συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο» περιεχόμενο για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, που είναι: ενεργοποίηση των πόρων από τα κοινοτικά περιφερειακά προγράμματα, διοικητική συνδρομή για διόρθωση οργανωτικών λαθών, μείωση της ανεργίας των νέων, αύξηση της ελκυστικότητας άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, φιλελευθεροποίηση της νομοθεσίας για ανταγωνιστικότητα, εξέλιξη του «Οράματος 2025» για μελλοντικούς κλάδους της οικονομίας, εξάλειψη «λευκών κηλίδων» στη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα, χαλάρωση του κοινοτικού δικαίου για τη φάση του πακέτου διάσωσης, διευθέτηση διεθνών διενέξεων, δημιουργία εθνικής σύμπνοιας.
Όπως σημειώνει στη συνέντευξή του, ο ίδιος δεν αποφεύγει θέματα «ταμπού» και ως παραδείγματα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το μέγεθος, τα ειδικά δικαιώματα και το ρόλο του ελληνικού στρατού, ενώ θα πρέπει να υπάρξει «πάγωμα» όλων των αγορών αμυντικού υλικού σε όλη τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αρθεί η φοροαπαλλαγή για εφοπλιστές και την εκκλησία καθώς και η πληρωμή των μισθών των κληρικών από το κράτος.
Πρόσφατα, σε άλλη συνέντευξή του, ο κ. Άιγκινγκερ είχε επισημάνει πως εκείνο που χρειάζεται προπάντων η Ελλάδα είναι ένα όραμα για το μέλλον της και προς τούτο είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι δομές των τωρινών πακέτων λιτότητας, με άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη διακοπή της οπισθοδρόμησης της οικονομίας.
Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει τώρα ένα όραμα, «ποιους στόχους θέλει να επιτύχει και πού θα βρεθεί μετά την κρίση η Ελλάδα», και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να υποστηρίξει τους Έλληνες στο όραμα για το μέλλον της χώρας τους, είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Άιγκινγκερ, απορρίπτοντας συγχρόνως τα σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη, έξοδο που απορρίπτει, ούτως ή άλλως, η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού.
Κατά την άποψή του, για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας στην Ελλάδα, είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι δομές των τωρινών πακέτων λιτότητας, με πρώτο και σημαντικότερο βήμα τη νέα ίδρυση εταιρειών για την προώθηση της οικονομίας. Μόνον με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, προπάντων για τους νέους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai