Ποδαρικό με συστάσεις,

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ποδαρικό με συστάσεις, υποδείξεις και οδηγίες από τον Σαμαρά στο πρώτο υπουργικό
Αποφασισμένος να επιβάλλει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και άσκησης εξουσίας


Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προεδρεύει του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στην πρώτη του συνεδρίαση στη Βουλή, Αθήνα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.
              
Με οδηγίες, συστάσεις και υποδείξεις προς τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης, για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση που θα πρέπει να επιδείξει έργο από την πρώτη στιγμή, διότι δεν υπάρχει περίοδο χάριτος από τον κόσμο, ξεκίνησε Γολγοθάς του νέου Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Αποφασισμένος να επιβάλλει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και άσκησης εξουσίας, κάνοντας πραγματικές τομές, ξεκινάει η πρωθυπουργία του κ. Σαμαρά, που δεν επιθυμεί, όπως έχει πει και σε συνομιλητές του να ακολουθήσει την πεπατημένη. Κυρίως δεν θέλει να προδώσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τις προσδοκίες των πολιτών που αμφισβητούν την πολιτική και τους πολιτικούς και ενισχύεται η δυσπιστία.

«Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή... Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε» τόνισε θέλοντας να στείλει μήνυμα στην κοινωνία και να την πείσει ότι ο ίδιος ως Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα υλοποιήσουν όσα έχουν υποσχεθεί.

Σε μια χρονική στιγμή που οι πολίτες ζητάνε αποτελέσματα, έργο και όχι λόγια, ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής και κατηγορηματικός και ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλήθειες και σεμνότητα και να μην έχουν άσκοπη παρουσία στους τηλεοπτικούς σταθμούς, χρησιμοποιώντας τη φράση: «Βεβαίως όχι κάθε μέρα στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει λόγος».

Παράλληλα, έχοντας ως οδηγό του τη φράση «ο λαός είναι το αφεντικό μας και στόχος μας είναι να τον υπηρετούμε», έκανε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό: Εξήγγειλε, τη μείωση κατά 30% στο μισθό των μελών του υπουργικού συμβουλίου και τον περιορισμό των υπουργικών αυτοκινήτων στον απολύτως απαραίτητο αριθμό.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς στην ανάγκη να υπάρχει ενιαία γραμμή των μελών της κυβέρνησης και να μην καταγράφονται παραφωνίες και αντικρουόμενες απόψεις στα ΜΜΕ. Γι' αυτό και τόνισε με νόημα πως η επικοινωνιακή διαχείριση θα συντονίζεται κεντρικά από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να μην αποφευχθούν παραφωνίες.

Εξάλλου, ειδικά οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είχαν μεγάλο πρόβλημα στις δημόσιες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις υπουργών και υφυπουργών, δημιουργώντας κλίμα εσωστρέφειας, που έπληττε και το κύρος του κυβερνητικού σχήματος.
Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει ο κ. Σαμαράς, ώστε να αποτραπεί και η γρήγορη φθορά της κυβέρνησης στα μάτια της κοινής γνώμης. Το ζητούμενο είναι μέχρι ποιο σημείο θα εισακουσθούν οι υποδείξεις και οδηγίες.

Ο κ. Σαμαράς στην εισήγησή του τόνισε ότι η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση και οριοθέτησε την Πέμπτη 21 Ιουνίου, ημέρα ορκωμοσίας του υπουργικού συμβουλίου, ως την αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα.

Και αυτό, διότι, όπως εξήγησε, «συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση» και αναφέρθηκε με νόημα στις πλήρεις αρμοδιότητες που θα έχει το κυβερνητικό σχήμα, αλλά κυρίως και στο χρονικό ορίζοντα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, εννοώντας την εξάντληση της τετραετίας.

Ο κ. Σαμαράς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος θα κάνουν τα πάντα για να σωθεί η χώρα και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Αναγνώρισε ότι θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένει, όπως διευκρίνισε, τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας.

«Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα» τόνισε και συνέχισε, δείχνοντας πως ο υπέρτατος κριτής όλων είναι ο λαός: «Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ' όλους τους άλλους».
«Τολμήσαμε…»
Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης συνεργασίας όπως ήταν αυτονόητο και μίλησε για ένα μεγάλο βήμα που προϋπέθετε τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων που, όπως διευκρίνισε, «αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε...».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι στον αέρα, αφού μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήθηκαν και επιτεύχθηκε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης, αλλά και η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία.
«Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως. Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης. Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχι για να μείνουμε στα ίδια. Κι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από σήμερα».

Παράλληλα υπογράμμισε ως βασικό στόχο να σωθεί η χώρα, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουν όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτευχθούν οι στόχοι για να βγει ο τόπος από τη κρίση.

«Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» είπε και συμπλήρωσε: «Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…».
«Θα σας ελέγχω…»
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην κρίσιμη για τον ίδιο, λέξη της αποτελεσματικότητας και ανακοίνωσε στους υπουργούς, ότι θα επισκεφθεί όλα τα υπουργεία για να διαμορφώσουν ένα χρονοδιάγραμμα προτεραιοτήτων.

«Θα έλθω στα υπουργεία όλων σας και θα φτιάξουμε ένα χρόνο- στοχοδιάγραμμα. Πότε θα τελειώνει τι. Και θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ' όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε;» ανέφερε.


Μήνυμα στο γαλάζιο σύστημα
Για να αποτρέψει φαινόμενα αλαζονείας και κομματικής έπαρσης και ενδεχομένως και ρεβανσισμού, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τη διακομματική σύνθεση της κυβέρνησης που είναι ενιαία.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε καθαρά πως δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά και αναφέρθηκε στον ελληνικό λαό που είναι το αφεντικό μας, όπως είπε, τον οποίο πρέπει να υπηρετούμε.

«Άλλοι «περιορισμοί», άλλοι «περισπασμοί», άλλες «σκοπιμότητες» κι άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν χωράνε… Ο ελληνικός λαός περιμένει από μας να κυβερνήσουμε με ενότητα, με συν- αντίληψη και με αποτελεσματικότητα» σημείωσε.

Μήνυμα στον Τσίπρα
Η μάχη με το χρόνο είναι σημαντική για τον κ. Σαμαρά και αυτό που ζητά είναι να υπάρξει ανοχή στην κυβέρνησή του και κυρίως να επιδείξει η αντιπολίτευση, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν ανέφερε, υπεύθυνη στάση.

«Κι εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα, που δεν συμμετέχουν σ' αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ' αυτή την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός. Το λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο τόπος. Δεν αντέχει να τον πληρώνει άλλο» υπογράμμισε.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai