Απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 ,

Αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στο νόμου Ραγκούση, για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας και το σχέδιο σημαίνει σαφή οπισθοχώρηση για τη ΝΔ, η οποία προεκλογικά μιλούσε για την πλήρη κατάργηση του νόμου Ραγκούση .


Το θέμα έχει αναγορευτεί σε αντιπολιτευτικό χαρτί για τα κόμματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής που εμμένουν στην κατάργηση.
"Θα τροποποιήσουμε μερικές διατάξεις και ό,τι σωστό υπάρχει, θα παραμείνει", σημείωσεο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.  προαναγγέλλοντας πως μακροπρόθεσμα θα τεθεί στο στόχαστρο ειδικής επιτροπής η συνολική επανεξέταση του Κώδικα Ιθαγένειας.

Στις άμεσες τροποποιήσεις που σχεδιάζονται είναι:
Η απαίτηση οκταετούς νόμιμης διαμονής των αλλοδαπών γονέων ή γονέα, σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, πριν από τη γέννηση του τέκνου, ώστε να έχει δικαίωμα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.( Με τον ισχύοντα νόμο ορίζεται πενταετής νόμιμη διαμονή των γονέων πριν από τη γέννηση του τέκνου.)

Θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα παιδιά αλλοδαπών, που γεννιούνται στην Ελλάδα, να αποφασίσουν μετά την ενηλικίωσή τους ποια ιθαγένεια επιθυμούν να αποκτήσουν, δηλαδή την ελληνική ή εκείνη της χώρας καταγωγής των γονέων τους.
Γα την πολιτογράφηση ενήλικων μεταναστών, οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής, για να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δέκα έτη νόμιμης παραμονής, αντί των επτά που απαιτούνται σήμερα.
Θα προβλέπεται δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας από όσους μετανάστες πετυχαίνουν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια.

Ντίνα Κ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai