προστατεύει το αντηλιακό

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Πως μας προστατεύει το αντηλιακό από τον ήλιο ?

Το αντηλιακό είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στις ”κακές ακτίνες του ηλίου” όταν πηγαίνουμε για μπανάκι, ή ακόμα και στην καθημερινότητά μας.


Ο ήλιος πλέον δεν είναι αθώος και ακίνδυνος, οπότε πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας!

Επί του θέματος τώρα: πως λειτουργεί το αντηλιακό και πως προστατεύει το δέρμα μας, απλά και κατανοητά!

Το αντηλιακό είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπλοκάρει την υπεριώδη ακτινοβολία να το διαπεράσει και αυτή να εισέλθει στο δέρμα μας.

Μερικά αντηλιακά απορροφούν την υπεριώδη αυτή ακτινοβολία καθώς αυτή προσπαθεί να διαπεράσει από μέσα τους.

Η δομή των μορίων του, δεν επιτρέπει τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου να το διαπεράσουν κι έτσι συμβαίνει το εξής:

τα μόρια του αντηλιακού αυτού, απορροφούνε την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι υψηλής ενέργειας (”τσουρουφλάει” δηλαδή) και έπειτα την αποβάλλουν σε μορφή χαμηλής ενέργειας (πολύ πιο ήπια - μετατρέπεται σε υπέρυθρη), όπου ένα μέρος αυτής, εισέρχεται και στο δέρμα μας. Έτσι εισέρχεται στο δέρμα μας ενέργεια που είναι σχεδόν αβλαβής και σε σχετικά μικρή ποσότητα.

Ακόμα πιο απλά: το μεγαλύτερο μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας απορροφάται από το αντιηλιακό αυτό κι έτσι ένα πολύ μικρό ”υποβαθμισμένο” μέρος της, καταφέρνει να περάσει στο δέρμα μας.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα αντηλιακά τέτοιου τύπου συμβάλλουν στη δημιουργία δερματικών αλλεργιών.


Πιο καινούρια αντηλιακά, προστατεύουν το δέρμα μας πιο αποτελεσματικά, με τον εξής απλό τρόπο: απλά αντανακλάνε την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, μη επιτρέποντάς την έτσι να περάσει στο δέρμα μας. Όπως δηλαδή ένας καθρέφτης αντανακλάει τις ακτίνες ηλίου.

Αυτό φυσικά, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, μας δημιουργεί το εξής θέμα όταν είμαστε στη θάλασσα: να φαινόμαστε πιο άσπροι!

Δηλαδή, όταν φοράμε τέτοιου τύπου αντηλιακά, εξαιτίας της αντανάκλασης του ηλίου, όσο είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτόν και έχει ακόμα δράση το αντηλιακό, το δέρμα μας δείχνει πιο άσπρο!
Ακόμα πιο καινούρια και πιο εξελιγμένα αντηλιακά, προστατεύουν το δέρμα μας, συνδυάζοντας και τις 2 πιο πάνω μεθόδους, με άλλα όμως υλικά (ανόργανα) που δεν δημιουργούνε προβλήματα και έχουν καλύτερες ιδιότητες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai