Χιμπατζήδες, συγγενείς των ανθρώπων ;

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 ,

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία καταγράφουν τις ευρηματικές προσπάθειες ενός θηλυκού χιμπατζή να πάρει ένα απρόσιτο φιστίκι από τον πάτο από ένα σωλήνα.



Οι Χιμπατζήδες, είναι οι γενετικά πλησιέστεροι συγγενείς των ανθρώπων, ζουν σε οικογένειες και συχνά χρησιμοποιούν εργαλεία.Μοιράζονται πάνω από το 98% του γενετικού μας κώδικα.
Οι Άνθρωποι και οι Χιμπατζήδες, επίσης, πιστεύεται ότι μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο που έζησε περίπου 4-8.000.000 χρόνια πριν.
Παρόλο που συνήθως περπατάνε με όλα τα πόδια, οι χιμπατζήδες μπορούν να σταθούν όρθιοι και να περπατήσουν.
Έχουν μια εξαιρετικά ποικίλη διατροφή που περιλαμβάνει εκατοντάδες των γνωστών τροφίμων.
Οι Χιμπατζήδες είναι ένα από τα λίγα είδη ζώων που χρησιμοποιούν εργαλεία:
Διαμορφώνουν και χρησιμοποιούν μπαστούνια για να ανακτήσουν τροφή. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν πέτρες για να συνθλίψουν & ανοίξουν νόστιμα φρούτα και χρησιμοποιούν τα φύλλα σαν σφουγγάρια για να απολαύσουν το πόσιμο νερό.
Οι Χιμπατζήδες μπορούν ακόμη και να διδαχθούν και να χρησιμοποιήσουν κάποιες βασικές ανθρώπινες λέξεις στη νοηματική γλώσσα.
Τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, συνήθως ένα και μόνο νήπιο που το κουβαλά η μητέρα του (και αργότερα στην πλάτη της), μέχρι την ηλικία των δύο. Τα θηλυκά φθάνουν σε ηλικία αναπαραγωγής σε 13, ενώ τα αρσενικά δεν θεωρούνται ενήλικες μέχρι την ηλικία 16 ετών.
Παρόλο που οι χιμπατζήδες και οι άνθρωποι σχετίζονται στενά, οι πίθηκοι έχουν υποφέρει πολύ σε ανθρώπινα χέρια. Οι μεγάλοι πίθηκοι απειλούνται με εξαφάνιση και εξακολουθούν να απειλούνται από τους κυνηγούς, τα θηράματα και την καταστροφή των οικοτόπων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai