Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012


Το σπέρμα φαίνεται πως κρύβει και άλλες ευεργετικές δράσεις. Τελευταία, προέκυψαν μελέτες που υποστηρίζουν ότι το σπέρμα μπορεί να δράσει στις γυναίκες ως αντικαταθλιπτικό.


Η πιο πρόσφατη μελέτη η οποία έγινε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης περιελάμβανε 293 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες κολεγίων στις ΗΠΑ.

Αυτό που προέκυψε ήταν ότι οι γυναίκες που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη, ενώ τα καταθλιπτικά συμπτώματα και οι απόπειρες αυτοκτονίας ήταν συχνότερες μεταξύ των γυναικών που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό. Η χρήση προφυλακτικών σήμαινε, φυσικά, λιγότερη έκθεση σε σπέρμα.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο κόλπος απορροφά έναν αριθμό συστατικών του σπέρματος που μπορεί να ανιχνευθεί στην κυκλοφορία του αίματος, και ότι αυτά τα συστατικά μειώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Έχει διαπιστωθεί, λ.χ. ότι το πλάσμα του σπέρματος περιέχει διάφορες χημικές ουσίες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αυξάνουν την τρυφερότητα, διεγείρουν τον ύπνο και ασκούν αντικαταθλιπτική δράση.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα, η προλακτίνη, η κορτιζόλη, η οιστρόνη και η οξυτοκίνη , γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς» ή της τρυφερότητας.

Το σπερματικό υγρό περιέχει επίσης θυρεοεκλυτίνη, η οποία είναι αντικαταθλιπτική, μελατονίνη (ορμόνη του ύπνου) και σεροτονίνη (ορμόνη της…σοκολάτας και της ευτυχίας).

«Πολλές από αυτές οι ουσίες», γράφουν οι ερευνητές, «έχει αποδειχθεί ότι απορροφώνται από το τοίχωμα του κόλπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι το σπέρμα πιθανώς επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών».
daypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai