«πολιτική ταπείνωσης».

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 ,


Να επιτραπεί στην Ελλάδα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη, προτείνει ο βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Φρανκ Σέφλερ, μέσω ανοιχτής επιστολής του προς την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στην οποία, παράλληλα, περιγράφει την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα, ως «πολιτική ταπείνωσης».

Στην επιστολή του που δημοσίευσε τη Δευτέρα η εφημερίδα «Die Welt», υπό τον τίτλο «Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας»,ο κ. Σέφλερ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε ότι μέσω της παροχής δανείων ευεργετούμε. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, με το "καρότο" των φτηνών δανείων και το "μαστίγιο" της τρόικας, με το οποίο πιέζουμε για την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής. Αυτή η πολιτική είναι μία πολιτική ταπείνωσης».

Ο γερμανός βουλευτής, παρότι αναγνωρίζει την επίτευξη «κάποιας προόδου» στην Ελλάδα, εκτιμά ότι το πρόγραμμα βοήθειας έχει αποτύχει. Αναφέρεται δε, σε αποτυχία εξυγίανσης του ελληνικού προϋπολογισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, σε μείωση της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας.

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην Ελλάδα την αποχώρηση, προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει. Χρειαζόμαστε για την Ευρώπη μία επιστροφή στη δημοσιονομική ανάληψη των ευθυνών από τον καθένα. Πρόκειται για μία διαδικασία επώδυνη, αλλά, τουλάχιστον, όχι καταστροφική», προσθέτει ο κ. Σέφλερ στην επιστολή του.

Ο φιλελεύθερος βουλευτής προειδοποιεί για τον κίνδυνο να εξελιχθεί η Ευρώπη σε αναδιανεμητική ένωση και ένωση χρεών. «Καταστροφικά θα λήξει η προσπάθεια να θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση υπερχρέωσης κρατών και τραπεζών μέσω νέων χρεών. Αυτό είναι το βήμα που οδηγεί στην κοινοτικοποίηση των χρεών. Μία υγιής οικονομία δε μπορεί να βασίζεται στην υπερχρέωση, αλλά χρειάζεται μία υγιή σχέση μεταξύ χρεών και κεφαλαίων», αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για το ενδεχόμενο να απειληθεί με υποβάθμιση όχι μόνο η Γαλλία, αλλά σύντομα και η Γερμανία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai