Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 ,


Δεν  φτάνει  που  σχεδόν  όλα  τα   αξιοθέατα   που   δείχνουν
είναι   ΕΛΛΗΝΙΚΑ   χρησιμοποιούν   και   τη    μουσική
του     ΒΑΓΓΕΛΗ    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
έτσι    για   να   το   εμπεδώσουμε   ακόμη   καλύτερα...!!!!
Όσο και να ζήσουμε δεν προφταίνουμε να μάθουμε την Ιστορία αυτού τόπου, σταυροδρόμι των ηπείρων και λαών!!!


Διαβάστε λίγα στοιχεία από τη δράση του σουλτάνου Σουλεϊμάν, που δείχνουν άλλη  πραγματικότητα!         Α.ΣΠΑΘΑΤΟΥ
Τι ωραίο σίριαλ ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής!!! Ωραίος άντρας ο Σουλτάνος (έτσι λένε οι γυναίκες). Φιλεύσπλαχνος. Τι όμορφη και ραδιούργα η Χουρέμ; Πόσο αγαπά τον γυιό του, τον Μουσταφά. Για να δούμε λοιπόν τι ήταν αυτός ο μεγαλοπρεπής Σουλτάνος... Αγάπησε την Χουρέμ. Παντρεύτηκε την Χουρέμ. Θανάτωσε τον αδελφικό του φίλο Ιμπραήμ που έγινε και γαμπρός του. Θανάτωσε την πρώτη του γυναίκα, μάνα του Μουσταφά. Σκότωσε τον Μουσταφά και το παιδί του δηλ. το εγγόνι του. Σκότωσε και τον Βαγιαζήτ, γυιό του από την Χουρέμ με τα 4 παιδιά του (δηλ. τα εγγόνια του). Ααααα. Ξέχασα μια λεπτομέρεια!!!!! Ο Σουλεϊμάν, παρεπιπτόντως, πολιόρκησε την Κέρκυρα το 1537. κατασφάγιασε σχεδόν όλα τα χωριά. Πήρε καμιά 20αριά χιλιάδες Κερκυραίους δούλους. Κατέκαψε την εκτός του παλαιού Φρουρίου Κέρκυρα και πάρα πολλά χωριά. Τρείς μέρες καιγόταν η Κέρκυρα. Τον Ποταμό τον διέλυσε στην κυριολεξία και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά , η φρουρά της Κέρκυρας (του Παλιού Φρουρίου) συναινούντων και των Κερκυραίων πολεμιστών, έδιωξαν μέσα από το Φρούριο όλα τα γυναικόπαιδα και τους γέρους με το αιτιολογικό ότι δεν θα φθάσουν τα τρόφιμα (περιττά στόματα) και θα καταληφθεί το φρούριο και έτσι χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και γέροι πέθαναν από την πείνα, την δίψα και τις αρρώστιες μπροστά στα μάτια των πατέρων τους (πολεμιστών). Οι θρήνοι και οι κραυγές ακόμη ακούγονται κάτω από το Φρούριο, στο Μαντράκι και γύρω γύρω από το Φρούριο, διαπράττοντας έτσι οι Κερκυραίοι και οι Βενετοί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά αμάχων που είχε διαπραχθεί καθ όλη την εποχή του μεσαίωνα ίσως και όλης της Ελληνικής Ιστορίας. Ο Σουλεϊμάν στην απέναντι ακτή, στη Θεσπρωτία αρνούνταν να δώσει βοήθεια στους Κερκυραίους αμάχους που πέθαιναν σωρηδόν αν και αντιπροσωπεία τους του είχε ζητήσει βοήθεια.. Δυο λέξεις χαρακτηρίζουν το μεγάλο έγκλημα: Αποσκορακισμός και αποσκυβαλισμός.Έτσι οι ιστορικοί περιγράφουν το μεγάλο έγκλημα κατά των αμάχων.

Και μιά φράση από μένα: Πλήρης άγνοια της ιστορίας μας. Κατά τα άλλα : Τι όμορφος ο Σουλεϊμάν; Τι γλυκιά η Χουρέμ; Τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο;

Αλ. Αυλωνίτης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai