Θετικές εξελίξεις 2013

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Θετικές εξελίξεις αναμένει η Κριστίν Λαγκάρντ το 2013

Αισιόδοξη για την οικονομία της Ευρωζώνης το 2013 εμφανίζεται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, 


σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Η επικεφαλής του Ταμείου εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ και σε αυτό -όπως λέει- θα συμβάλει η βελτίωση της οικονομικής συγκυρίας παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι θα ενταθεί η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας. Από την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλες γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες έρχονται θετικότερα αναπτυξιακά μηνύματα» υποστηρίζει, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για τη «στροφή» είναι να εφαρμόσει η Ευρώπη τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα.

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους» επισημαίνει, προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενα φιλόδοξα μέτρα λιτότητας στη Γερμανία. «Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες στην εκτέλεση του σταθεροποιητικού της προγράμματος» αναφέρει, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα αντιμετωπιστούν τα αντιαναπτυξιακά φαινόμενα που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αναφορά αυτή παραπέμπει στην φημολογία που θέλει το Βερολίνο να ετοιμάζει πακέτο λιτότητας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμο να λειτουργεί, ενώ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης της τραπεζικής ένωσης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν κρύβει ότι πολλές φορές είναι δύσκολη η δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. «Ήταν μια πρόκληση, καθώς πρέπει να ενεργούμε από κοινού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να αναζητούμε συναινέσεις» λέει, σημειώνοντας ότι στο μέλλον «δεν θα είναι απαραίτητο να δραστηριοποιείται οικονομικά το ΔΝΤ σε όλες τις περιπτώσεις». Θα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το ΔΝΤ θα επικεντρώνει τη δραστηριότητα του στην εποπτεία των προγραμμάτων προσαρμογής, διευκρινίζει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τέλος, χαρακτηρίζει «φιλική» τη σχέση της με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά τις διαφωνίες τους στο ζήτημα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Είναι φίλος ο κ. Σόιμπλε» δηλώνει, προσθέτοντας: «Δεν συμφωνούμε πάντα σε όλα τα σημεία, αλλά τον σέβομαι».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai