Ο χυμός του ροδιού

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012


Ο χυμός του ροδιού είναι ευεργετικός και αντικαρκινικός

Καιρό τώρα ξέραμε από μελέτες ερευνών επιστημόνων, πως η ημερήσια κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού μπορεί να ωφελήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.


Επίσης, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πώς η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.

Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Τώρα πια, μάθαμε πως βοηθάει και στο καρκίνο του προστάτη.


Αύριο, θεωρώ ότι θα μάθουμε πολλά περισσότερα ευεργετικά οφέλη του, αφού ίσως είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τις μελέτες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, η αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και συνεπώς, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση.

Το ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Επίσης,θεραπεύει χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες.


Συνεπώς, αφού οι ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό μας είναι πάμπολλες και δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε την κατανάλωση ενός χυμού ροδιού στη διατροφή μας, αφού φυσικά συμβουλευτούμε τον ιατρό μας, για τυχόν παρενέργειες στη δική μας περίπτωση.

Τώρα, πια ξέρουμε ότι εκτός από καλοτυχία προσφέρει ευεξία και νεότητα!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai