Συνελήφθη ο Λ . Λαυρεντιάδης

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012


Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η δεύτερη ειδική ανακρίτρια για τον Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Proton Bank.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς η ανακρίτρια έκρινε ότι ο κ. Λαυρεντιάδης είναι ύποπτος φυγής. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στη Βάρη. Αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των συγκατηγορουμένων του υπέρ του Δημοσίου, έχει διατάξει προ καιρού ο εισαγγελέας Γιάννη Δραγάτσης. Ο ίδιος μάλιστα είχε εκδώσει σε βάρος του επιχειρηματία και έξι ακόμη προσώπων, διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη και των συγκατηγορουμένων του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και συγκεκριμένα για: εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1698/50, υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου για το σύνολο των 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από την Proton Bank ως δάνεια, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αλλά και για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση.
Η ανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και διενεργείται από την ανακρίτρια κ. Ιωάννα Χατζάκη (σ.σ. εσχάτως άγνωστοι τοποθέτησαν στο παρκινγκ της οικίας της γκαζάκια) .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς η ανακρίτρια έχει ήδη συντάξει τα κατηγορητήρια σε βάρος των εμπλεκομένων και πολύ σύντομα, ενδεχομένως αμέσως μετά τις γιορτές, αναμένεται να αποστείλει κλήσεις προς απολογία στον κ. Λαυρεντιάδη και τους λοιπούς εμπλεκομένους στην υπόθεση των δανειοδοτήσεων.

Σημειώνεται ότι εχθές, Τετάρτη, το Πρωτοδικείο της Αθήνας διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 29 ακόμη προσώπων, πρώην μελών του ΔΣ αλλά και μετόχων της τράπεζας μέχρι του ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.

Στο δικαστήριο προσέφυγαν οι εταιρίες CFS Χρηματιστηριακή και Toxotis Επιχειρηματικές Συμμετοχές, οι οποίες, όπως αναφέρουν στην αίτησή τους, είναι μέτοχοι της Proton Τράπεζα Α.Ε. που ανέστειλε τη λειτουργία της στις 9/10/2011.

Όπως επεσήμαναν, αιτία για την αναστολή της λειτουργίας ήταν οι παράνομες πράξεις των μελών του ΔΣ που είχαν ως αποτέλεσμα την εκμηδένιση της επένδυσης που είχαν πραγματοποιήσει με την αγορά μετοχών της τράπεζας.

Τα ονόματα των ατόμων για τα οποία έχει διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας είναι: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης του Βασιλείου, Αντώνης Αθανάσογλου του Ιορδάνη, Αθανάσιος Παπασπήλιος του Ιωάννη, Δημήτριος Σαραμάντης του Γεωργίου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου του Δημητρίου, Τρύφων Κολλιτζάς του Ευαγγέλου, Γραμματική Αρβανίτη του Κωνσταντίνου, Πέτρος Κυριακίδης του Γεωργίου, Παντελεήμων Ντεβεντζής, Ιωάννης Μπαιλάν του Γρηγορίου, Σοφοκλής Ρόβης του Ανδρέα, Κωνσταντίνος Μπαλλής του Ανδρέα, Αντώνης Ρογκόπουλος του Θεοδώρου, Ιωάννα Τόρη του Ιωάννη, Νικόλαος Κορμπής του Ανάργυρου.

Είναι ακόμη οι: Ηλίας Μακρής του Λάμπρου, Κωνσταντίνος Μούτσος του Ανδρόνικου, Γεώργιος Γεωργάρας του Παναγιώτη, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου του Ιωάννη, Αννα Παριανού του Παναγιώτη, Νικόλαος Λινάρδος του Γερασίμου, Βασίλειος Γραβάνης του Σωκράτη, Στυλιανός Κυμπαρίδης του Κωνσταντίνου, Απόστολος Μελισσίδης του Αθανασίου, Αγγελική Παναγιωτίδου του Συμεών , Δημήτριος Βασιλόπουλος του Ευαγγέλου, Ανδρέας Μίζος του Στεργίου, Αρμόδιος Βωβός του Χαραλάμπους, Αικατερίνη Παπαδοπούλου του Κωνσταντίνου και Διονύσης Μπιθάρης του Κωνσταντίνου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai