Κόψετε το κάπνισμα.!!!!..

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012


Έτσι θα κόψετε το κάπνισμα...
Καθημερινά και με κάθε τρόπο οι Πνευμονολόγοι προειδοποιούμε για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το κάπνισμα και παρουσιάζουμε αδιαμφισβήτητα νούμερα και στατιστικές για τον...


μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο καπνιστής, να εμφανίσει αργά ή γρήγορα κάποια σοβαρή νόσο, που σχετίζεται άμεσα με το κάπνισμα.

Τέτοιες παθήσεις είναι ο Καρκίνος του Πνεύμονα, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.), το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου και πολλές άλλες.

Επίσης, οι γιατροί επισημαίνουμε στους καπνιστές, ότι δεν είναι μόνο η πίσσα και η νικοτίνη που αναγράφουν τα πακέτα των τσιγάρων, αλλά και 4.000 περίπου διαφορετικές ουσίες που καθιστούν κάθε διαχωρισμό σε «ελαφριά» και «βαριά» τσιγάρα, πράγμα παραπλανητικό.

Μερικά από τα δηλητήρια που περιέχονται στον καπνό του τσιγάρου

Ακετόνη (Ξεβαφτικό νυχιών), Οξικό Οξύ ( Ξύδι), Αμμωνία (Υγρά καθαρισμού), Αρσενικό (Δηλητήριο, συστατικό ζιζανοκτόνων), Βενζόλιο (Ατμοί Πετρελαίου), Κάδμιο ( Μπαταρίες), Μονοξείδιο του άνθρακα (Εκπομπές καυσαερίων), Τετραχλωράνθρακας (Υγρό στεγνού καθαρισμού), D.D.T (Εντομοκτόνο), Υδροκυάνιο (Χρησιμοποιείται στο θάλαμο αερίων στις ΗΠΑ για εκτελέσεις), Μόλυβδος (Ατμοί πετρελαίου), Ισοκυανικό Μεθύλιο (Υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή στην πόλη Bhopal στην Ινδία), Νικοτίνη (Εντομοκτόνο), Πολώνιο – 210 (Ραδιενεργό κατάλοιπο), Πίσσα (Επίστρωση Επιφανειών δρόμου), Ραδόνιο (Ραδιενεργό αέριο), Τολουόλιο (Βιομηχανικός διαλύτης).

Οι καπνιστές διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

1. Οι καπνιστές που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, αλλά δεν αισθάνονται έτοιμοι για να το κάνουν αμέσως:

Σε αυτή την περίπτωση ο εξειδικευμένος, στη διακοπή του καπνίσματος, πνευμονολόγος ενημερώνει τον καπνιστή για τις σύγχρονες μεθόδους διακοπής και προσπαθεί να ανιχνεύσει τους λόγους για τους οποίους ο καπνιστής παρά την επιθυμία του να διακόψει το κάπνισμα, το αναβάλει.

2. Στους καπνιστές που είναι αποφασισμένοι να κόψουν το κάπνισμα:

Σε αυτή την κατηγορία, η διαδικασία διακοπής χωρίζεται σε τρία στάδια:

Στάδιο γνωριμίας, ενημέρωσης, δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης με τον εξειδικευμένο πνευμονολόγο και επιλογή του τρόπου διακοπής.

Βασικό στάδιο διακοπής του καπνίσματος, που είναι και το πιο σημαντικό και διαρκεί δύο περίπου μήνες, στο στάδιο αυτό συστήνεται και η φαρμακευτική αγωγή.

Στάδιο πρόληψης υποτροπής, όπου ο ασθενής που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να διακόψει το κάπνισμα μετά από δύο – τρείς μήνες σταματά και τα φάρμακα και εφόσον έχει διακόψει το κάπνισμα, προγραμματίζονται επισκέψεις περίπου ανά τρίμηνο που σκοπό έχουν την πρόληψη των υποτροπών.
Ο Μαρκ Τουέν είπε:

«Είναι εύκολο να κόψεις το κάπνισμα… Εγώ το έκοψα χιλιάδες φορές…»

Πηγή: nowdoctor.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai