Ούτε δωρεάν άρματα ;

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012


Ούτε τα δωρεάν άρματα δεν είμαστε ικανοί... Εκτός αν τα πουλήσαμε και αυτά !
Αίγυπτο φαίνεται ότι θα καταλήξουν τα 200 άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams που μα δίνουν δωρεάν οι αμερικανοί αφού δεν μπορούμε να τα παραλάβουμε. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet υπάρχει κίνδυνος να χαθεί  για την Ελλάδα η αμερικανική προσφορά των 200 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams
καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να παραδώσει τα καλύτερα από αυτά τα άρματα που έχει προεπιλέξει η επιτροπή του Ελληνικού Στρατού, στην Αίγυπτο.,
Συνολικά 200 μεταχειρισμένα άρματα μάχης M1A1 από αυτά που έδιναν στην Ελλάδα καταλήγουν στην Αίγυπτο, ενώ στην συγκεκριμένη προσφορά αυτή αναμένεται να προστεθεί και μία τουλάχιστον Μοίρα αεροσκαφών F-16C.
Η κίνηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης ουσιαστικά απέναντι στον Αιγύπτιο πρόεδρο Mohamed Morsi και στη μουσουλμανική αδελφότητα κατ΄ επέκταση είναι σαφές δείγμα της εμπιστοσύνης που λαμβάνει ο Morsi από το Λευκό Οίκο παρά τις σοβαρές παρατυπίες που ο ίδιος έχει προκαλέσει στους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα του.

Οι κωλυσιεργίες της ελληνικής πλευράς, οι σχεδόν λυσσώδεις αντιδράσεις των ευρωπαίων «εταίρων»¨ αλλά και του ευρωπαϊκού Τύπου απέναντι στην δωρεάν παραχώρηση αυτή των αμερικανικών αρμάτων, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον από άλλες χώρες για αυτά, έχουν «βραχυκυκλώσει» την ευόδωση της αποδοχής του αμερικανικού υλικού.

Ο εμφανής λόγος που η τρόικα αντιδρά δεν είναι τα μεταφορικά βέβαια, αλλά το γεγονός για να ενταχθούν στις ΕΔ παραγωγικά θα απαιτηθούν για την επόμενη πενταετία κάποια σημαντικά κονδύλια σε ότι αφορά τα ανταλλακτικά όσο και τα πυρομαχικά

Ο ουσιαστικός όμως λόγος είναι ο βιομηχανικός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας στον τομέα της άμυνας και τρίτος πλέον αφανής πλην όμως ουσιαστικός και αυτός είναι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν θέλουν ισχυρές ελληνικές ΕΔ για μια σειρά ευνόητων λόγων.

Η συνολική αξία του υλικού που προσφερόταν στην Ελλάδα, δηλαδή των 400 Μ1Α1 Abrams, των περίπου 700 Μ901, Μ577, Μ113 και των 1000 Hummer που κατέληξαν στο Ισραήλ ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και το ελληνικό δημόσιο δεν θα πλήρωνε ούτε ένα δολάριο πέραν των μεταφορικών...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai