Δωρεάν μεταφορά στο Ταλίν

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 ,


Δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Ταλίν!
Από τη 1η Ιανουαρίου φέτος ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Εσθονίας του Ταλίν, Εντγκαρ Σαβισάαρ καθιέρωσε τα δωρεάν εισιτήρια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) της πόλης, δηλαδή των λεωφορείων, των τρόλεϊ, και του τράμ. 


Οι μόνοι που πληρώνουν πλέον για τα ΜΜΜ στο Ταλίν θα είναι οι ξένοι επισκέπτες και τουρίστες και τους χρεώνεται μονάχα το υποτυπώδες ποσό του 1.60 ευρώ για 24ωρη μετακίνηση σε όλα τα ΜΜΜ. Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι με αυτή τη κίνησή του εκτός από του ότι απαλλάσσει από μεγάλα έξοδα τους κατοίκους του Ταλίν, θα υπάρξουν και μεγάλα οφέλη και για το περιβάλλον της πόλης αφού εξαιτίας του μέτρου πολλοί κάτοικοι θα αφήσουν πλέον στην άκρη τα αυτοκίνητά τους και θα χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τα ΜΜΜ με τους ρύπους και τα καυσαέρια σε αυτή τη περίπτωση να προβλέπεται ότι θα μειωθούν αισθητά.

Το δωρεάν εισιτήριο στα ΜΜΜ οπωσδήποτε δεν είναι πρώτη φορά που εφαρμόζεται αλλά εφαρμόστηκε και από άλλους δημάρχους και σε άλλες χώρες όπως στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, και στη Σουηδία. Πάντως το παράδειγμα του Ταλίν φαίνεται ότι θέλουν να το αντιγράψουν και οι γειτονικές χώρες της Βαλτικής, δηλαδή η Λιθουανία, η Λετονία, αλλά και η Φινλανδία στις πρωτεύουσές τους, Βίλνιους, Ρίγα, και Ελσίνκι αντίστοιχα.


Δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Ταλίν!
Βέβαια το θέμα είναι για να υπάρξουν δωρεάν συγκοινωνίες παντού πρέπει να αλλάξει και το υπάρχων σύστημα το οποίο είναι στη φύση του το να επιβαρύνει και να αυξάνει συνεχώς τις τιμές των ΜΜΜ και κάποιες φορές απλά κάποιοι Δήμαρχοι προσπαθούν να είναι η εξαίρεση του κανόνα για τις πόλεις τους. Αλλά ακόμη και έτσι η κίνηση του Δημάρχου του Ταλίν κρίνεται σίγουρα θετική και μπορεί να αποτελέσει και παράδειγμα και για Δημάρχους στην Ελλάδα όπου τα εισιτήρια των ΜΜΜ ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι εδώ και καιρό πάρα πολύ επιβαρυντικά για τους κατοίκους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai