Χωρίς Φώς στο Τούνελ.!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013


H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που πήρε στεγαστικά δάνεια ήταν για ποσά μεταξύ 100.000 και 250.000 ευρώ. 


Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν δόσεις 800 - 1000 ευρώ το μήνα. Σήμερα οι μισθοί, τα εισοδήματα των δανειοληπτών έχουν περικοπεί πολλαπλώς. Είτε πλέον εργάζεται μόνον ένα άτομο στην οικογένεια, είτε έχουν υποστεί σημαντικές μισθολογικές περικοπές, είτε έχουν χάσει άλλα έσοδα που είχε η οικογένεια. Στην καλύτερη περίπτωση έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% του μηνιαίου εισοδήματος.
Οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν σήμερα να πληρώνουν τα 800-1000 ευρώ το μήνα για να είναι το δάνειο ενήμερο και συνεπώς να κρατούν το σπίτι τους. Ταυτόχρονα έχουν δεχθεί έναν γενικό καταιγισμό φόρων και αυξήσεων: «χαράτσια», τιμολόγια ΔΕΗ, ΙΧ, έκτακτες εισφορές κλπ. Αλλά και οι ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες παρατείνουν απλώς το αδιέξοδο. Πιστεύει κανείς ότι μετά από δύο χρόνια θα έχουν αυξηθεί οι μισθοί στα επίπεδα που ήταν όταν πήραν το δάνειο;

Την ίδια στιγμή οι τιμές των ακινήτων στην αγορά υποχωρούν συνεχώς. Ουσιαστικά η αγορά δεν λειτουργεί παρά μόνον εάν κάποιος θέλει να «σκοτώσει» ένα ακίνητο. Πολλά δάνεια έχουν δοθεί στο 100% της αντικειμενικής αξίας και μερικές φορές… έβαζαν και τα έπιπλα μέσα και το δάνειο έφθανε στο 120%. Τώρα τα ακίνητα τις περισσότερες φορές κοστίζουν λιγότερο από το ύψος του δανείου. Οι δανειολήπτες καλούνται να δίνουν ένα μεγάλο ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος για να εξυπηρετούν το δάνειο, να εξαθλιώνονται στην καθημερινότητα τους με στόχο να δώσουν στα παιδιά τους ένα σπίτι το οποίο θα έχει παλιώσει και θα έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο η αξία του μετά από 10-15 χρόνια όταν θα εξοφλήσουν το δάνειο.

Την ίδια στιγμή η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης έχει δουλέψει αποτελεσματικά στα ενοίκια. Με 400 ευρώ μπορούν να νοικιάσουν ένα ανάλογο σπίτι με αυτό που έχουν σήμερα και οι φόροι, οι επιβαρύνσεις κλπ να βαρύνουν τον ιδιοκτήτη. Τι θα κάνουν οι δανειολήπτες που είναι σε αυτήν την κατάσταση όσο περνά ο καιρός χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ;
pentapostagma.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai