<αγροτικά φωτοβολταϊκά>

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013


Φωτοβολταϊκά ένα όνειρο με θύματα αγρότες
Έψαχναν να βρουν παράταση των επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα και ανακάλυψαν τα <αγροτικά φωτοβολταϊκά>. Τους έπεισαν ότι μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες <τζάμπα> και να συνεχίσουν να κάαααθονται…..  


απολαμβάνοντας τις μπύρες τους και αυτοί να συνεχίζουν το πολιτιλίκι όπως τόσα χρόνια έμαθαν να το κάνουν απολαμβάνοντας με τη σειρά τους τα αγαθά του <μαζί τα φάγαμε>.
Φτιάχτηκε το νομοθετικό πλαίσιο και όλοι ήταν χαρούμενοι που στην προσπάθεια της πολιτείας να καλύψει από ανανεώσιμες πηγές το έλλειμμα ενέργειας ,θα συνέβαλαν και οι αγρότες με τις επενδύσεις τους στα φωτοβολταϊκά .
Βέβαια οι αγρότες δεν είχαν χρήματα για να κάνουν επενδύσεις , αλλά χρήματα είχαν οι Τράπεζες οι οποίες με εγγυήσεις τα συμβόλαια από τα μελλοντικά έσοδα από τις επενδύσεις θα πρόσφεραν τα χαμηλότοκα δάνεια .
Κάπως έτσι άρχισε το πρόγραμμα… προ τριετίας και δόθηκε το σύνθημα της επέλασης στην περιφέρεια , να βρεθούν πελάτες πρόθυμοι να παίξουν το ρόλο του επιχειρηματία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξέρετε δεν θέλει και πολύ να πείσεις κάποιον , έτσι όπως ήταν το νομοθετικό πλαίσιο πού έδινε μάλιστα και προτεραιότητα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά
Μαζί με τους πρόθυμους μελετητές για την υποβολή του φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες εμφανίστηκαν και οι έμποροι – κατασκευαστές των φωτοβολταϊκών πάρκων που πρόσφεραν τις επενδύσεις όπως λέμε με το κλειδί στο χέρι .
Οι μελετητές συντάξανε τις μελέτες , υποβάλανε τους φακέλους στις αρμόδιες υπηρεσίες, πήραν για τον κόπο τους τα χρήματα από τους επενδυτές αγρότες , ήταν οι κερδισμένοι με αρκετά εκατομμύρια .Οι επενδυτές – αγρότες πέρα από τους μελετητές πλήρωσαν και εγγυητικές για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων .
Οι συνθήκες όμως άλλαξαν , επιδοτήσεις για την αγορά και εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών δεν υπάρχουν ,οι Τράπεζες στέρεψαν από χρήματα και αφού χρήματα δεν υπάρχουν οι αγρότες – επενδυτές έμειναν με την άδεια της επένδυσης στο χέρι .
Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτή την κατηγορία των επενδύσεων μόνο το 5% έχει υλοποιηθεί και το υπόλοιπο 95% αναζητεί διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και με ευθύνη της πολιτείας.
Ευτυχώς η πολιτεία κατανόησε το πρόβλημα και με νέα νομοθετική ρύθμιση προτίθεται να επιστρέψει στους αγρότες – επενδυτές τις εγγυητικές , αλλά για τις αμοιβές των μελετητικών γραφείων ούτε λόγος.
Χαμένοι οι αγρότες , που πλήρωσαν για φακέλους αδειοδότησης όχι ευκαταφρόνητα ποσά ο καθένας , γιατί πίστεψαν στο< όνειρο >που η πολιτεία τους πρόσφερε.
Με λίγα λόγια εισπράττουν για άλλη μια φορά από την πολιτεία το, <ας πρόσεχαν >.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai