Ανατροπές στο Δημόσιο!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


Ανατροπές στο Δημόσιο, στα υπουργεία, στη Δικαιοσύνη, στο φορολογικό σύστημα και στο επιχειρηματικό περιβάλλον προβλέπει το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ομάδα δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ για την Ελλάδα. 


Το χρονοδιάγραμμα των βασικότερων αλλαγών έχει ήδη τεθεί και συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ πρέπει να αρχίσει να εκτελείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και να έχει ολοκληρωθεί πριν βγει η χρονιά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 6 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της Κομισιόν, και στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τρόικας, της task force του Χ. Ράιχενμπαχ, του ΔΝΤ, του ILO, οκτώ τουλάχιστον εταίρων, επτά γενικών διευθύνσεων της Ε.Ε. και η ελληνική αποστολή, έγινε για πρώτη φορά σαφές ότι το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω αλλαγών αποτελεί πλέον μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και θα συνδεθεί στο μέλλον ακόμα πιο δεσμευτικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Η ελληνική πλευρά, που εκπροσωπήθηκε από σύμβουλο του πρωθυπουργού και παράγοντες-συνδέσμους των υπουργείων, φέρεται από το κείμενο των πρακτικών (που έχει στην κατοχή της η  Real news) να έχει δεχθεί την αναγκαιότητα των αλλαγών και να τις προωθεί στο εσωτερικό σκηνικό.

Στις συνολικά επτά ώρες των συζητήσεων – από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα- τοποθετήθηκα, μεταξύ άλλων, ιδιαιτέρως αναλυτικά ο επικεφαλής του τομέα ελληνικής οικονομίας της DG ECFIN Γκαμπριέλε Τζιούντιτσε, οι επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης Φίλιπ Μουτς και Τσίλαρντ Τάμας, ο διευθυντής της task force Αλέν Σκριμπάν, ο Γάλλος συντονιστής της διοικητικής μεταρρύθμισης Πιερ Λεπετί, ο ειδικός σύμβουλος για θέματα κτηματολογίου Τζόλι Τίξουν, ο ειδικός της DG ECFIN για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο Πέτερ Λόχους, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Φορολογίας του ΔΝΤ Γερντ Σβατς, ο επικεφαλής του Τομέα Φορολογικών Ελέγχων της σχετικής Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν Τομ Κάρολ και ορισμένοι από τους Ελληνες συνομιλητές τους.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο τομέας του οποίου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εταίρων καθώς μπορεί να επωφεληθεί αρκετά ακόμα από τις βέλτιστες κοινοτικές πρακτικές.

Αλλάζουν τα πάντα

Το συνολικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που στο τέλος δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όπως είναι σήμερα, εκτείνεται σε 10 θεματικούς τομείς και περιλαμβάνει τις ειδικές συμβουλές και την εισαγωγή εμπειρίας από 18 εταίρους στην Ε.Ε., τη Νορβηγία, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη.

Πηγή προσκείμενη στην task force, που μίλησε στην «R», θεωρεί ότι «η ομάδα έχει πλέον μια πλήρη εικόνα για το τι πάει στραβά στην Ελλάδα και για το πώς θα μπορούσαν να γίνουν πρακτικές και έγκαιρες αλλαγές». Ο ίδιος αξιωματούχος, με μεγάλη εμπειρία στους ελληνικούς ελέγχους, ξεκαθαρίζει ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι καθόλου εύκολες και ήδη έχουμε καταγράψει περιπτώσεις στις οποίες ομάδες εδραιωμένων συμφερόντων προσπαθούν να τις ξηλώσουν».

Οι 25 ανατροπές:

• Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, ακόμα και υπουργείων αν χρειαστεί.

• Καθιέρωση του θεσμού του διυπουργικού συντονιστή με πενταετή θητεία.

• Διορισμός εθνικού συντονιστή για τη διαφθορά υπό τον πρωθυπουργό.

• Αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και αυτών που εργάζονται στους ΟΤΑ.

• «Κινητικότητα» του προσωπικού, με υποχρεωτικές συνεχείς μετατάξεις.

• Νέο «ΑΣΕΠ», με νέα κριτήρια και μεθοδολογία προσλήψεων.

• Προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και κατάργηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας.

• Αυτόματο σύστημα ειδοποίησης, υπενθύμισης και είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο.

• Επανακατάρτιση των στελεχών του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας.

• Νέος, ενισχυμένο ρόλο για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

• Εισαγωγή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.

• Ίδρυση νέων φορολογικών δικαστηρίων.

• Δημιουργία μητρώου τραπεζικών λογαριασμών.

• Νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

• Παρεμβάσεις στα τελωνεία και μείωση του εξαγωγικού φόρτου με ηλεκτρονική αυτοματοποίηση.

• Απλοποίηση των κανόνων τοποθέτησης προϊόντων στην αγορά.

• Εξορθολογισμός των πολλαπλών αδειών για τις μεγάλες επενδύσεις.

• Κατάργηση των κρατικών παρεμβάσεων που εμποδίζουν την είσοδο στην αγορά και τον ανταγωνισμό.

• Θέσπιση ενιαίας αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις.

• Αξιολόγηση του ΕΟΠΠΥ.

• Εκ βάθρων μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο.

Νέο μνημόνιο με την τρόικα για τη μεταρρύθμιση του κράτους Α Μέρος
Νέο μνημόνιο με την τρόικα για τη μεταρρύθμιση του κράτους Β Μέρος
Πηγή: Real news

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai