Μειώνει το σάκχαρο !!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 ,


Μειώνει το σάκχαρο και το βάρος
Καλύτερη η μεσογειακή διατροφή στην διαχείριση του διαβήτη


Μια διατροφή πλούσια σε άπαχο κρέας και υγιεινά λίπη, όπως το ελαιόλαδο, είναι αποτελεσματικότερη στην προαγωγή της απώλειας βάρους και τη μείωση του σακχάρου του αίματος μεταξύ των πασχόντων από διαβήτη, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Οφέλη επίσης προκύπτουν από διατροφικά πλάνα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πολλές πρωτεΐνες και λίγα απλά σάκχαρα.

Οι ερευνητές των Νοσοκομείων του Δυτικού Σάσεξ στη Μ. Βρετανία επανεξέτασαν στοιχεία από 20 έρευνες που είχαν γίνει την τελευταία δεκαετία και συνέκριναν την επίδραση επτά δημοφιλών διατροφικών προγραμμάτων σε πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ. Οι μεσογειακού τύπου δίαιτες, οι δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες, εκείνες με πολλές πρωτεΐνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, προήγαγαν τη μείωση του σακχάρου του αίματος.

Μετά από έξι μήνες εφαρμογή της δίαιτας, εκείνοι που είχαν κάνει μεσογειακή διατροφή είχαν χάσει κατά μέσο όρο σχεδόν δύο κιλά. Καμιά άλλη δίαιτα δεν είχε σημαντική επίπτωση στο βάρος.

«Μας εξέπληξε ευχάριστα η μεσογειακή δίαιτα, αφού πιστεύαμε ότι η διατροφή με λίγους υδατάνθρακες θα ήταν καταλληλότερη για απώλεια βάρους, αλλά τελικά η μεσογειακή ήταν καλύτερη», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, τα δημητριακά, τα ψάρια και το ελαιόλαδο, ενώ το βούτυρο και το αλάτι αντικαθίστανται από βότανα και μυρωδικά. Τα κορεσμένα λιπαρά του κόκκινου κρέατος και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αναλογούν συνήθως στο 8% των συνολικών θερμίδων.

Άλλες έρευνες έχουν σχετίσει τη μεσογειακή διατροφή με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου, νόσου Αλτσχάιμερ, νόσου Πάρκινσον και θανάτου από έμφραγμα.

Αν και η ανασκόπηση δεν εντόπισε στοιχεία που να δείχνουν ότι οι φυτοφαγικές δίαιτες ή εκείνες που έχουν πολλές φυτικές ίνες συντελούν στην απώλεια βάρους, είναι ευεργετικές στην βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου του αίματος.

Επίσης, οι δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μεσογειακά χαρακτηριστικά συντέλεσαν σε αύξηση της HDL χοληστερόλης από 4% έως 10%, ενώ τα τριγλυκερίδια μειώθηκαν κατά 9%.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai