ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ;

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013


Η δικαστική απόφαση για ισόβια κάθειρξη στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκάλεσε αίσθηση. Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για το αυτονόητο. Η κατάχρηση δημοσίου χρήματος σαφέστατα και πρέπει να οδηγεί σε πολύ βαριές κυρώσεις ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά σε επίδοξους μιμητές.


 Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η βαριά ποινή. Το ζήτημα είναι γιατί και πως επί σειρά ετών υπήρχε το… ακαταδίωκτο για το πολιτικό σύστημα και τις παραφυάδες του στην αυτοδιοίκηση. Κι αν σήμερα ο πέλεκυς πέφτει βαρύς, δεν είναι γιατί άλλαξε το πολιτικό σύστημα αλλά γιατί είναι στριμωγμένο...
από όλες τις πλευρές. Μοιάζει με το παιδικό τραγουδάκι « Ήταν ένα μικρό καράβι», που λέει «να δούμε ποιος/ ποιος θα φαγωθεί…». Κι ο κλήρος έπεσε στον Παπαγεωργόπουλο, όπως έπεσε και στον Τσοχατζόπουλο και όπως ενδέχεται να πέσει σε μερικούς ακόμη.
Επί της ουσίας δηλαδή το πολιτικό σύστημα πετάει βάρος , μήπως και καταφέρει να διασωθεί από τα αποτελέσματα των πράξεων και των παραλείψεών του για δεκαετίες ολόκληρες. Ξέρει πως έχει πολλούς «σκελετούς στην ντουλάπα» ή πιο σωστά στα …. ταμεία του. Για αυτό και είναι εξαιρετικά υποκριτική η στάση του.
Ο Παπαγεωργόπουλος καθόταν στην καρέκλα του Δημάρχου επί δώδεκα συναπτά έτη και οι ψίθυροι είχαν αρχίσει ήδη από τα μισά της πρώτης δημαρχιακής του θητείας. Κατάφερε όμως να επανεκλεγεί άλλες δυο φορές. Κι αυτό συνέβη πολύ απλά διότι οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν να βλέπουν την αυτοδιοίκηση μέσα από κομματικές παρωπίδες. Το ζήτημα για την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης όπως και για κάθε τοπική κοινωνία της χώρας δεν ήταν αν ο Δήμαρχος ήταν λαμόγιο ή όχι, αλλά αν ήταν «δικός μας» ή όχι.
Το περίφημο «χρίσμα» που δίνανε τα κόμματα στους υποψήφιους δημάρχους υπήρξε η καθοριστική αιτία που μετατράπηκε η αυτοδιοίκηση σε θερμοκήπιο σκανδάλων και έκαναν τεράστιες περιουσίες διάφοροι ανεπάγγελτοι και άχρηστοι τύποι που κανονικά δεν θα έπρεπε να τους αφήνουν να περνούν ούτε από την είσοδο του Δημαρχείου. Κατάφεραν όμως να γίνουν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και να «λύσουν το πρόβλημά τους». Κι όλα αυτά με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα και έχοντας τη σιγουριά πως δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν σε κανέναν, αφού το κόμμα φρόντιζε για όλα.
Δεν νοείται κάθαρση που δεν θα περιλαμβάνει την αποκάλυψη του «μαύρου χρήματος» στα ταμεία των πολιτικών κομμάτων, ιδίως από την γερμανική Siemens. Αν νομίζουν πως θα καταφέρουν να τη βγάλουν καθαρή μόνο με τους «Παπαγεωργόπουλους» είναι πολύ γελασμένοι.
 ο «στρατηγός» του Σημίτη, ο Τσουκάτος, τι κάνει;

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai