ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ !!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 5 Απριλίου 2013


Πρόστιμο 100 ευρώ στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που λερώνουν τα πεζοδρόμια. Ποιοι κινδυνεύουν με "καμπάνες" 30.000 ευρώ...
 Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ζώων στον δήμο Αθηναίων, καθώς από τη Δευτέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ''κόβουν κλήσεις'', από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.


Έτσι αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν... είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. ''Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους''.
Καταγγελίες
Υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.
Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι ''ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού''.
Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας, Άγγελος Αντωνόπουλος.
Αυστηρές ποινές και στα pet shops
Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.
Οι δημότες εκφράζουν παράπονα για την καταστροφή χώρων πρασίνου καθώς και για περιπτώσεις ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο σε κοινόχρηστους χώρους κι έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ηλικιωμένους, λέει ο κ. Αντωνόπουλος.
''Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί. Και μπορούμε. Αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να προστατεύουμε το πράσινο'', επισημαίνει.
Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, ''αν και δεν είμαστε υπέρ της καταστολής, αλλά της αλλαγής της νοοτροπίας'', επισημαίνει.
''Θεωρούμε ότι η αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης, η απόκτηση φιλοζωικής κουλτούρας θα επιτευχθεί εν καιρώ και μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση, όμως και η εφαρμογή του νόμου βοηθάει'', τονίζει και καλεί τις αρχές ''να μη μείνουν στα πρόστιμα για τον καθαρισμό των περιττωμάτων των ζώων, που ασφαλώς είναι απαραίτητος, αλλά να δουν με την ίδια ζέση και τα θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων''.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai