Ο κόσμος του χρήματος

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 ,


Ο μυστικός κόσμος των offshore εταιρειών

Σεισμό σε παγκόσμιο επίπεδο προκαλεί η διαρροή 2,5 εκατομμυρίων αρχείων που αφορούν στη λειτουργία 120.000 offshore εταιρειών. 


Τα στοιχεία περιήλθαν στην κατοχή της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που αποτελείται από 160 δημοσιογράφους σε 60 διαφορετικές χώρες.
Τα μυστικά αρχεία, που αποκαλύπτουν τους ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών, είναι η μεγαλύτερη συλλογή στοιχείων που βρέθηκε ποτέ στη διάθεση ενός φορέα ενημέρωσης.
Στο υλικό περιλαμβάνονται και στοιχεία για εταιρείες ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική, δημοφιλές καταφύγιο για offshore εταιρείες, λόγω εχεμύθειας. Εκεί φιλοξενούνται 500.000 ενεργές εταιρείες, περίπου το 40% των offshore παγκοσμίως.
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Οι έρευνες για την αποκάλυψη του μυστικού κόσμου των offshore διεξήχθησαν πέρα από την Ελλάδα, σε δεκάδες χώρες. Εκτός από την ελλαδική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (http: //www.icij.org) συνεργάστηκε με την Washington Post στις ΗΠΑ, τον Guardian και το BBC στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ιταλικό περιοδικό L'Espresso, τη Sueddeutsche Zeitung και το κανάλι NDR στη Γερμανία, τη Monde στη Γαλλία, την Trou στην Ολλανδία, τη νορβηγική κρατική τηλεόραση, την ουκρανική Kiev Post, την Indian Times στην Ινδία, την Asahi Simbun στην Ιαπωνία, τη La Nacion στην Αργεντινή και πολλές ακόμη εφημερίδες και δημοσιογράφους από Αμερική, Αφρική, Ευρώπη και Ασία.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.
 Οι Έλληνες πολίτες που κατέχουν ή διευθύνουν υπεράκτιες εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και άλλους φορολογικούς παραδείσους σπάνια τις δηλώνουν στις ελληνικές φορολογικές Αρχές, σύμφωνα με την έρευνα της ICIJ και των «ΝΕΩΝ», κατά την οποία εξετάστηκαν πάνω από 100 ελληνικών συμφερόντων offshore.
Μόλις τέσσερεις από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που εντοπίστηκαν στα δεδομένα της ICIJ είναι εγγεγραμμένες στα φορολογικά μητρώα, όπως απαιτούν συνήθως οι κανονισμοί όταν αυτές οι offshore έχουν περιουσιακά στοιχεία ή κάποιου είδους εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Οι αρμόδιες Αρχές δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο για τις υπόλοιπες 103 offshore - ούτε αν οι ιδιοκτήτες τους δήλωσαν τα κεφάλαια και τα ακίνητα που τους ανήκουν ούτε αν πλήρωσαν φόρους για αυτά.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai