Γίγαντες με
λουκάνικα γαλοπούλας στο φούρνο!
ΥΛΙΚΑ
1\2 κιλό γίγαντες
3 κρεμμύδια
κομμένα μακρόστενα
2-3 σκελίδες
σκόρδο
4 κλωναράκια
μαϊντανό
4 κλωναράκια
άνηθο
4 κλωναράκια
σέλινο
1 κουτάκι ψιλοκομμένες ντοματούλες (αν δεν υπάρχουν
φρέσκιες) ή 1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας
πελτέ (προαιρετικά)
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό
γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
4 λουκάνικα
γαλοπούλας κομμένα χοντρές ροδέλες
Βάζουμε από το
προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό. Το πρωί χύνουμε το νερό, τους βάζουμε
στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να τους σκεπάζει και βράζουμε για 30 λεπτά
περίπου. Δοκιμάζουμε έναν να τρώγετε σχεδόν και τότε σταματάμε το βράσιμο. Τους
σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί κι ακόμα καλύτερα σε γάστρα.
ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε στην
κατσαρόλα που τους βράσαμε, τα κρεμμύδια κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια,
προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το λάδι και ανακατεύουμε σωτάροντας για
λίγο. Αμέσως προσθέτουμε το κουτάκι με το χυμό ντομάτας (μπορούμε και με
φρέσκιες ντομάτες) το μαϊντανό, τον άνηθο, το σέλινο, τα λουκάνικα, αλάτι,
πιπέρι, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Τα βράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε το
μίγμα πάνω από τους γίγαντες.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν δούμε και στεγνώνουν κατά το
ψήσιμο προσθέτουμε λίγο νερό. Καλή όρεξη, γίνονται υπέροχοι!!!
0 σχόλια