Κατάρα της Μακαραπάνα!!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 7 Απριλίου 2013


Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαντούρο, προειδοποίησε το Σάββατο ότι μια κατάρα πολλών αιώνων θα πέσει πάνω σε όσους δεν τον ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα για την ανάδειξη του διαδόχου του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες.


Η επίκληση της «κατάρας της Μακαραπάνα» αποτελεί την τελευταία εξέλιξη σε ένα ολοένα και πιο σουρεαλιστικό αγώνα ανάμεσα στον Μαντούρο και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, για την προεδρία της χώρας.
«Αν κάποιος από τους πολίτες ψηφίσει εναντίον του Νικολά Μαντούρο, θα ψηφίζει εναντίον του εαυτού του και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω του», προειδοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία, επικαλούμενος την Μάχη της Μακαραπάνα που εκτυλίχθηκε τον 16ο αιώνα όταν οι ισπανοί στρατιώτες σφάγιασαν τις δυνάμεις των ινδιάνων.
«Εάν νικήσει η μπουρζουαζία θα ιδιωτικοποιήσει τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, θα πάρουν τη γη από τους Ινδιάνους και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω σας», δήλωσε ο Μαντούρο κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στης πολιτεία Αμαζόνας.
Παράλληλα, κατηγόρησε δύο αμερικανούς πρώην πρεσβευτές για συνωμοσία με σκοπό την δολοφονία του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου, κατηγορώντας και τη «σαλβαδοριανή δεξιά» ότι έχει στείλει ήδη στην Βενεζουέλα δολοφόνους για πραγματοποιήσουν αυτήν την αποστολή.
«Σκοπός τους είναι να με σκοτώσουν. Θέλουν να με σκοτώσουν διότι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κερδίσουν μια ελεύθερη και τίμια εκλογική αναμέτρηση. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Ρότζερ Νοριέγκα και το Οτο Ράιχ, αλλά και η σαλβαδοριανή δεξιά που έστειλε πληρωμένους δολοφόνους για να με σκοτώσουν», πρόσθεσε.
Ο κ. Μαντούρο ορίστηκε από τον Ούγκο Τσάβες διάδοχός του. Ο Τσάβες πέθανε από καρκίνο στις 5 Μαρτίου.
Οι Οτο Ράι και Ρότζερ Νοριέγκα ήταν αντίστοιχα πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα και στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Από το 2010 Ουάσινγκτον και Καράκας δεν έχουν διορίσει πρεσβευτές.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai