Ρύθμιση - «ομπρέλα»

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013


Ρύθμιση - «ομπρέλα» για τους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων
Για να υπαχθεί ένας δανειολήπτης στη ρύθμιση το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ (μαζί με την αξία της ενυπόθηκης κατοικίας)
  
Με ρύθμιση - «ομπρέλα», που αφορά περισσότερους από 200.000 ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών, οι οποίοι δεν δανείστηκαν αλόγιστα, έχει μειωθεί το εισόδημα τους από το 2010 και εντεύθεν, πληρώνουν παρά τις μειώσεις τις δόσεις των ενυπόθηκων δανείων τους, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ελαφρύνει τη θέση τους.

Τις σχετικές ρυθμίσεις, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης οι Κωστής Χατζηδάκης και Θανάσης Σκορδάς, έπειτα από συμφωνία με την τρόικα.

Στη διάρκεια των επόμενων ημερών πρόκειται να πάρει την άγουσα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κι ως το τέλος του Μαΐου να κατατεθεί στη Βουλή.

Ποιους αφορά η ρύθμιση

1) Μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
2) Οσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας.
3) Άνεργους.

Οι κατηγορίες αυτές θα πρέπει να έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου του 2010.

Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία το εισόδημα θα πρέπει να είναι μέχρι 30.000 ευρώ.

Ποια δάνεια υπάγονται

Υπάγονται τα μη ληξιπρόθεσμα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Προϋποθέσεις υπαγωγής

1) Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ (μαζί με την αξία της ενυπόθηκης κατοικίας).

2) Το σύνολο των καταθέσεων που βρίσκονται στην κατοχή του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

3) Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού (κεφάλαιο) δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Διευκολύνσεις

1) Περίοδος χάριτος 48 μηνών.

2) Άμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού.

3) Η δόση καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) του εισοδήματος.

4) Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατ' ελάχιστον 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης χωρίς καμία επιβάρυνση για το δανειολήπτη.

- Για τα εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ

Για τα ετήσια καθαρά εισοδήματα έως 15.000 ευρώ το επιτόκιο που προβλέπεται στη σύμβαση του δανείου περιορίζεται στο 1,5% (0,75% + βασικό επιτόκιο ΕΚΤ) και με βάση αυτό υπολογίζεται η μηνιαία δόση κατά την περίοδο χάριτος.

- Για τους ανέργους

Για τους ανέργους με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, πέραν των παραπάνω, παρέχεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για συνολικό διάστημα έξι μηνών εντός της περιόδου χάριτος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στον νόμο Κατσέλη και την πρόθεσή της για βελτίωση και του πλαισίου που αφορά στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai