H Μεγαλόνησος βυθίζεται

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 2 Απριλίου 2013


H Μεγαλόνησος βυθίζεται
Αντίσταση για ένα μέτωπο Σωτηρίας
Του Νίκου Κοτζιά
Το Κυπριακό, παραμένει μέσα στην κρίση ένα γεωπολιτικό ζήτημα.


 Η απόφαση των ΗΠΑ να μετακινήσει το κύριο βάρος της προσοχής της από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή στην ΝΑ Ασία (Νέο Δόγμα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάιος 2012) δημιουργεί από μια πλευρά συνθήκες αύξησης των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές δυνάμεις στην περιοχή της Μ. Ανατολής. 
Γεννά νέες ορέξεις στην χώρα που έχει την πρωτοκαθεδρία στην ΕΕ, τη Γερμανία. Προκειμένου η Γερμανία να πετύχει στους σχεδιασμούς της, επιδιώκει, πρώτον, την μετατροπή της Κύπρου σε αποικία χρέους. 
Προς τούτο επέβαλε, δεύτερον, την ντε φάκτο διάλυση του τραπεζικού συστήματος στη Μεγαλόνησο. 
Τέλος, κατάφερε να περιορίσει δραστικά την παρουσία της Ρωσίας στην Κύπρο. 
Μιας δύναμης που η στήριξη που έδινε στην Κυπριακή Δημοκρατία στους διεθνείς οργανισμούς, ενοχλούσε διαρκώς τις πιο φιλοτουρκικές δυνάμεις της Ευρώπης.
 Σημειώνω, ότι όταν κόβεις σε κάποιον την περιουσία του χωρίς να τον ρωτήσεις, αποτελεί τη μέγιστη υποκρισία να τον κακίζεις. 
Η Κύπρος με τα λάθη της και την στάση των Αθηνών έγινε έρμαιο των ορέξεων της Τρόικας και των διεθνών συμμάχων της.
 Αλλά και η Μόσχα δεν δείχνει να κατανοεί τις επιπτώσεις στη δική της θέση που έχουν οι αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Οι Γερμανοί επιθυμούν να σκάσουν μύτη στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν με τον Ρόμελ . 
Επιδιώκουν να προωθήσουν τα γεωπολιτικά σχέδιά τους με μοχλό τα δάνεια και το πρόβλημα ρευστοποίησης των τραπεζών στην Κύπρο.
 Θέλουν να βρίσκονται κοντά στις ενεργειακές πηγές της Μ. Ανατολής. Ονειρεύονται την υλοποίηση του σχεδίου των γερμανών βιομηχάνων για άμεση πρόσβαση σε αέριο και πετρέλαιο. 
Προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να συσκοτίσουν την αφετηρία του προβλήματος που δεν ήταν οι μεγάλες καταθέσεις των Ρώσων, που εξάλλου επιδιώκει να προσελκύσει στις δικές της τράπεζες, αλλά το PSI που επέβαλε στην Ελλάδα. 
Πολιτική με την οποία αποδιοργάνωσε τις κυπριακές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων Ευρώ.
 Θυμίζω ότι οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας άφησαν την Κυπριακή Δημοκρατία απροστάτευτη στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
 Η Αθήνα πανηγύριζε και χλεύαζε εμάς τους λίγους που προειδοποιούσαμε για τις αρνητικές επιπτώσεις του PSI στο οποίο δεν προβλεπόταν ανακεφαλαιοποίηση για τις κυπριακές τράπεζες.
 Η Λευκωσία δεν αντιλήφθηκε το ζήτημα, ενώ «υποστήριξε» το «ελληνικό κούρεμα». 
Σε αυτό το πρώτο οικονομικό δράμα, ήρθε και έδεσε στην πορεία, η πώληση από τις γερμανικές τράπεζες ελληνικών ομολόγων σε υψηλές τιμές στις κυπριακές λίγο πριν το κούρεμα (PSI). 
Κάποιοι εξήλθαν από αυτές τις διαδικασίες πλουσιότεροι αλλά κατάστρεψαν την Μεγαλόνησο. Λέγεται, μάλιστα, ότι στην Κύπρο έγιναν αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων ακόμα και μετά το κούρεμα, χωρίς να αντιδράσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 
Ο μνημονιακοί εντέλει, επιθυμούν, όποτε οι τροϊκανοί μας βάζουν το όπλο στον κρόταφό, να τραβάμε εμείς οι ίδιοι τη σκανδάλη, ακόμα και να προπληρώσουμε το κόστος της σφαίρας θανάτου μας. 
Και αυτό, διότι δεν μπορούν να φανταστούν κάποιον να αντιστέκεται.
 Η Κύπρος οφείλει να συνέλθει γρήγορα.
 Να απορρίψει κάθε «λύση» τύπου μνημονίου εκείνων που επιδιώκουν να επιβάλλουν τις χείριστες γεωπολιτικές λύσεις στο Κυπριακό. 
Πρέπει να αντισταθεί η Κύπρος, όλοι μας, σε μια Γερμανία που λειτουργεί ως το «αυτοκρατορικό κράτος», κέντρο της ΕΕ με έναν ευρωπαϊκό νότο των αποικιών χρέους.
 Για να μην γίνουν όλα αυτά, όφειλε η Ελλάδα να συνταχθεί με την Κύπρο και όχι με την Μέρκελ. 
Αλλά η Αθήνα επιθυμούσε την ήττα της Κύπρου.
 Τα συμφέροντα των μνημονιακών και της Ολιγαρχίας είναι αντίθετα με εκείνα της Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού. 
Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό, τόσο πιο ισχυρά θα δεθεί ο δημοκρατικός και κοινωνικός αγώνας με τον πατριωτικό και εθνικοαπελευθερωτικό σε ένα μεγάλο Παλλαϊκό Μέτωπο Σωτηρίας της χώρας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai