Όσοι χρωστούν στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


Όσοι χρωστούν στο Δημόσιο θα εξοφλούν την οφειλή εφάπαξ με την πώληση της ακίνητης περιουσίας τους                                                                                        
 ΜΕΣΑ σε 10 ημέρες θα πρέπει να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την εφορία όσοι πουλάνε κάποιο ακίνητο. 


Το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας που είναι αναγκαίο για τη συναλλαγή θα συνοδεύεται από την ειδική βεβαίωση οφειλής, ώστε το τίμημα της συναλλαγής να πηγαίνει κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία όσοι χρωστούν στο Δημόσιο θα μπορούν να προχωρήσουν σε πώληση των ακινήτων τους, όπου μέρος ή το σύνολο του τιμήματος θα διατίθεται για την εξόφληση της οφειλής προς το Δημόσιο.
Όπως ορίζεται στην απόφαση, οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο και επιθυμούν να εκποιήσουν κάποιο ακίνητό τους αντί για αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας θα λαμβάνουν μια ειδική βεβαίωση οφειλής.
Για να εκδοθεί αυτή η βεβαίωση οφειλής, θα πρέπει είτε με το τίμημα πώλησης του ακινήτου να εξοφλείται πλήρως η οφειλή του προς την εφορία είτε να εξοφλείται εν μέρει και η εξόφληση της υπόλοιπης οφειλής να διασφαλίζεται από άλλα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.
Επίσης, θα εκδίδεται βεβαίωση οφειλής και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος έχει απαίτηση από κάποιο φορέα και προκειμένου να πληρωθεί απαιτείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

Με βάση τη βεβαίωση αυτή αποδίδεται το προς είσπραξη ποσό και μέχρι του ύψους της οφειλής, στην εκδούσα τη βεβαίωση υπηρεσία από το φορέα που παραλαμβάνει τη βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, εντός δέκα ημερών από τη μερική ή ολική εξόφληση του τίτλου πληρωμής και όχι πέραν των τριών εργάσιμων ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας ισχύος της βεβαίωσης.
Η απόφαση προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι στο εξής θα επιτρέπεται στους οφειλέτες του Δημοσίου να μεταβιβάζουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους, ακόμη κι αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής. Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι να διευκολυνθούν οι συναλλαγές αλλά και η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με όσα προβλέπει η ήδη ισχύουσα νομοθεσία, σε κάθε περίπτωση που ένας φορολογούμενος οφείλει ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να λάβει από την αρμόδια ΔΟΥ αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, το οποίο όμως του χρειάζεται για να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο, έχει το δικαίωμα να λάβει –αντί του αποδεικτικού ενημερότητας– βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, η οποία αναγράφει τη συνολική οφειλή που εκκρεμεί προς πληρωμή.

Με τη νέα υπουργική απόφαση δίνεται η δυνατότητα σε κάθε οφειλέτη του Δημοσίου να λαμβάνει βεβαίωση οφειλής ακόμα και αν το τίμημα που θα εισπράξει από τη μεταβίβαση ακινήτου ή ακινήτων του δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το Δημόσιο, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.
Σε κάθε περίπτωση, η βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο μπορεί να ζητηθεί από τον συμβολαιογράφο που διενεργεί τη μεταβίβαση ακινήτου. Εκδίδεται ύστερα από αίτηση προς τη ΔΟΥ στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή αυτή και αποστέλλεται στον συμβολαιογράφο.
Η βεβαίωση οφειλής πρέπει να επισυνάπτεται στην πράξη μεταβίβασης, αντί του αποδεικτικού ενημερότητας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai