Η Συμφωνία Διατλαντικού Εμπορίου

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισαν τη Πέμπτη τις τεράστιες οικονομικές δυνατότητες που διανοίγονται μέσω της προτεινόμενης συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένων Πολιτειών, με την ονομασία Διατλαντικό Εμπόριο και Συνεργασία Επενδύσεων αγγλικός όρος Transatlantic Trade and Investment Partnership).


Οικονομικές δυνατότητες για ποιους – και περιορίζοντας ποιες έτερες οικονομικές και εμπορικές υπερδυνάμεις (Κίνα-Βραζιλία-Ρωσία). Η Συμφωνία Διατλαντικού Εμπορίου αποτελεί σαφέστατα την απάντηση της Δύσης στον ολοένα και εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο Άξονα BRICS (Βραζιλία-Ρωσία-Ινδία-Κίναι-Νότια Αφρική), ενώ είναι ξεκάθαρα ότι οι πολίτες και εργαζόμενοι της Ε.Ε. και των Η.Π.Α δεν θα οικοδομήσουν κανένα όφελος.
Ο Ευρωπαϊος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες João Vale de Almeida δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας Ευρώπης (σ.σ. pentapostagma.gr 9η Μαίου) – «Αποτελεί κίνηση που θα αλλάξει το παγκόσμιο εμπορικό παιχνίδι. Όπως αρέσκομαι να δηλώνω, είναι η μητέρα όλων των ζωνών ελεύθερου εμπορίου».
Οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με την επικύρωση της υπερεθνικής και διηπειρωτικής εμπορικής συμφωνίας τον Ιούλιο. Οι συνομιλίες και διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου σε ένα έως δύο χρόνια. Ένα ολοκληρωθούν επιτυχώς, η τελική συμφωνία θα καλύπτει περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου.
Η προτεινόμενη συμφωνία στέλνει ένα «ισχυρό μήνυμα που αποδεικνύει ότι παρόλες τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ε.Ε. όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είμαστε όλοι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουμε κοινές επιχειρήσεις και εμπόριο» δήλωσε η ανώτατη αξιωματούχος σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Catherine Ashton.
Η Κίνα έχει ήδη εκφράσει ενστάσεις για την προτεινόμενη συμφωνία, φοβούμενη την επίδραση που θα έχει αυτή στις εξαγωγικές της δυνατότητες

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai