Η παχυσαρκία κληρονομείται !!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Η παχυσαρκία κληρονομείται στα.. . εγγόνια μας
Τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, ενδέχεται σύμφωνα με νέα έρευνα να κληρονομούνται όχι στα παιδιά μας… αλλά στα εγγόνια μας.


Ειδικοί από το Εδιμβούργο ανακάλυψαν ότι τα παιδιά παχύσαρκων μητέρων ενδέχεται να μην εμφανίσουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ενώ τα εγγόνια κληρονομούν τελικώς τις σχετιζόμενες με την παχυσαρκία παθήσεις.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι παχύσαρκες μητέρες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το σωματικό βάρος κατά τη γέννηση και να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη στα εγγόνια τους, παρότι ο κίνδυνος αυτός δεν εμφανίζεται στα παιδιά τους.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας έχει υπερβεί πλέον κάθε ρεκόρ.
Ανάμεσα στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία είναι ο καρκίνος του στήθους και του παχέος εντέρου και το εγκεφαλικό. Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε εργαστηριακά ποντίκια, ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό οδηγό για τις πολιτικές υγείας που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Οι επιστήμονες μελέτησαν μετρίως παχύσαρκα θηλυκά ποντίκια που ελάμβαναν διατροφή υψηλή σε λιπαρά και ζάχαρα πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Βρέθηκε ότι τα ποντίκια μεταβίβαζαν τον κίνδυνο παχυσαρκίας στην δεύτερη γενιά απογόνων, ενώ αντιθέτως καμία δυσμενής επίπτωση δεν εμφανιζόταν στην πρώτη γενιά.
Οι αιτίες για τις οποίες η πρώτη γενιά φαίνεται να «προστατεύεται» δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως. Οι ερευνητές υποδεικνύουν ως αιτίες τις διαφορές που σημειώνονται στην πρόσληψη μητρικού βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης ή τις διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ότι η μελέτη των επιδράσεων τέτοιας μορφής σε ανθρώπους αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση αλλά συγκεντρώνει αρκετά υψηλές πιθανότητες υλοποίησης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai