Πρωθυπουργός της εκτροπής

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργός της εκτροπής και της ανεργίας
«Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι “μεταρρυθμίσεις” και “σωτηρία του τόπου”, είναι πραξικόπημα, είναι κατάλυση της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας», 


τονίζει σε υψηλούς τόνους η Κουμουνδούρου, με νεώτερο σχόλιο της αναφορικά με τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

«Ο Πρωθυπουργός της εκτροπής και της ανεργίας κατάφερε για άλλη μία φορά να κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας μας. Έχουμε συνεχή και συστηματική παραβίαση του Συντάγματος. Συνεχή και συστηματική απαξίωση της Βουλής. Η 19η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε ένα χρόνο είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Ο Πρωθυπουργός, που αυτό-προσδιορίζεται ως ευρωπαϊστής και προσπαθεί να φτιάξει το “ευρωπαϊκό κόμμα”, κατόρθωσε με μία κίνηση να καταργήσει και το ευρωπαϊκό δίκαιο, να παραβιάσει όλη την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξοργίζοντας ακόμα και τον κ. Σούλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της EBU εγείρει μείζον ζήτημα για την ελευθερία του λόγου. Δηλώνει ότι το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί ισχυρό πλήγμα στη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την πολυφωνία. Μπόρεσε μέσα στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό του, να προκαλέσει ακόμα και την αντίδραση του Διευθυντή του ΡΙΚ, αφού με την απόφασή του παραβίασε διακρατική συμφωνία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, κάνει λόγο για «έναν Πρωθυπουργό κατευθείαν από την δεκαετία του 50, με την ακροδεξιά ρητορική και πολιτική, άλλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος, απομόνωσε την Ελλάδα. Την διαπόμπευσε στα πέρατα του κόσμου Δεν είναι τυχαίο που στα τελευταία νομοσχέδια, η μόνη που βρέθηκε να τον στηρίξει είναι η Χρυσή Αυγή».

ΣΥΡΙΖΑ: Απομονωμένος ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο, χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις αναφορές του Αντ. Σαμαρά σε αδιαφάνεια, διαφθορά και σπατάλες στην ΕΡΤ.

«Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», σημείωσε η αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε: «Γνωρίζει, όμως, πως είναι απομονωμένος, έχει απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αξιοπρέπειά του, για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό. Οι αναφορές του Πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του».

«Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν την φωνή τους με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους νοσοκομειακούς, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου τα τελευταία χρόνια στον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης», συνέχισε η ανακοίνωση.


Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή το συλλαλητήριο του την Δευτέρα στις 20:00 στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, απήυθυνε κάλεσμα προς «κάθε πολίτη», όπως τονίζεται, «που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, κάθε ένα και κάθε μία που αγωνίζεται να μπει ένα τέλος στο κατήφορο της πατρίδας μας να δώσει το παρόν. Αυτό ο αγώνας είναι κοινός και αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να μην λείψει κανείς».
Real gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai