Θα πληρώνουν όλοι !!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 ,

Θα πληρώνουν όλοι το νέο φόρο στα ακίνητα
Έστω και ένα ευρώ το στρέμμα θέλει το ΥΠΟΙΚ να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Πώς σχεδιάζεται να επιβληθεί ο φόρος σε αγροτεμάχια και αστικά ακίνητα. Επιβάρυνση και για τους κατ' επάγγελμα αγρότες. Την τελική πρόταση ετοιμάζει ο Στουρνάρας.


Ανοικτά είναι όλα τα σενάρια για τον νέο ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί από το 2014 στην ακίνητη περιουσία, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα διαπιστώθηκε ότι με την εξαίρεση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τα αστικά ακίνητα δεν βγαίνει ο λογαριασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ένα νέο σενάριο φορολόγησης, βάζοντας προσωρινά στο «συρτάρι» όσα είχε επεξεργαστεί η διακομματική επιτροπή, τα οποία έβαζαν κόκκινες γραμμές για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις αγροτών και το αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

-Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις από τον φόρο, αλλά θα προβλέπεται μικρή επιβάρυνση για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες και επιβάρυνση των πιο προνομιούχων ακινήτων.

- Για παράδειγμα, οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώνουν και αυτοί έστω και 1 ευρώ το στρέμμα φόρο, ο οποίος όμως θα κλιμακώνεται και θα προσαυξάνεται με βάση 33 κριτήρια υπολογισμού της αξίας του, όπως είναι η γεωγραφική θέση, το αν είναι χέρσο, καλλιεργούμενο ή μισθωμένο, η απόσταση από τη θάλασσα, ενώ μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις για όσα αγροτεμάχια έχουν οικοπεδική αξία (τουριστικές περιοχές κ.λπ.).

-Στα αστικά ακίνητα ο φόρος θα επιβάλλεται από 1 ευρώ ανά τετραγωνικό για κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, αλλά θα αυξάνεται κατά 1 ή 2 ευρώ με βάση δεκάδες κριτήρια όπως η εμπορική αξία, ο όροφος, η οδός, το οικοδομικό τετράγωνο, αν βλέπει θάλασσα κ.ά.

«Αν αρχίσουμε τις εξαιρέσεις δεν θα πληρώνει στο τέλος κανείς», ανέφερε παράγοντας που μετείχε στη σύσκεψη. Με τις εξαιρέσεις και τις φοροελαφρύνσεις που απαιτούσαν τα κόμματα η τρύπα στα προσδοκώμενα έσοδα από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα ξεπερνούσε τα 300 εκατ. ευρώ. Πάντως, στόχος και των δύο πλευρών είναι να διατηρηθούν οι εξαιρέσεις και οι ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ανάπηροι, άνεργοι κ.ά.).

Ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε πως θα παραδώσει απόψε ή αύριο στα κόμματα πλήρως κοστολογημένα σενάρια για την πρότασή του, προκειμένου να απαντήσουν. Οι τελικές αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν έως το τέλος Ιουνίου, αν και μέλη της Επιτροπής δεν απέκλειαν να ζητηθεί και νέα παράταση από την τρόικα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα ήταν υπερτιμημένες.

Με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς του υπουργείου, ο ΕΦΑ πρέπει να αποφέρει 3,17 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,7 δισ. ευρώ από τα αστικά ακίνητα, 800 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια και τα υπόλοιπα από τα ακίνητα που κατέχουν οι επιχειρήσεις και η Εκκλησία.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι της Ιπποκράτους σημείωναν με αφορμή τις νέες προτάσεις:

1. Μετά από κυοφορία πολλών μηνών το ΥΠΟΙΚ παρουσίασε την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Περιμένουμε να παρουσιάσει την πρότασή του και γραπτά με παραδείγματα.

2. Είναι θετικό ότι στην πρόταση του ΥΠΟΙΚ έχουν ενσωματωθεί προτάσεις και παρατηρήσεις μας που έχουν ως κοινό παρανομαστή την αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης.


3. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι το ΕΤΗΔΕ ήταν ένα αναγκαίο προσωρινό μέτρο που απέδωσε αποτελέσματα και τώρα με δημοσιονομική ασφάλεια μπορούμε να προχωρήσουμε στη ρύθμιση για ενιαίο φόρο ακινήτων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai