Η ευκαιρία των Ευρωεκλογών

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η ευκαιρία των Ευρωεκλογών


Επισκόπηση

Πέρασε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών. Οι περισσότεροι ως γνωστόν είναι νικητές. Σε αυτόν τον τόπο όλοι νικούν πάντα, κανείς δεν χάνει ποτέ. Επειδή αυτό όμως ξεφεύγει απο την κοινή λογική που λέει ότι κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν ας δούμε λίγο τους κερδισμένους και τους χαμένους. Κερδισμένη σίγουρα είναι η κυβέρνηση γιατί κατάφερε σε όλη την επικράτεια σχεδόν να ψηφίσει πάλι το 62% των πολιτών, επιτυχία για αυτήν αποτυχία για εμάς. 
Όμως έχω την εντύπωση ότι και στις παραλίες να ψάχναμε και στις καφετέριες επίσης δεν θα βρίσκαμε τους υπόλοιπους η και αν τους βρίσκαμε θα ήταν εκεί με το δίκιο τους.

Το σύστημα

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έχουμε δυο γύρους εκλογών ενώ οι γύροι θα μπορούσαν να είναι ένας και ο δήμαρχος αφού θα υπάρχει απλή αναλογική να ψηφίζεται από το δημοτικό συμβούλιο, επίσης γιατί κάποιος που ζει η δουλεύει σε άλλη πόλη να πρέπει να μετακινηθεί και να ξοδευτεί δυο φορές για να ψηφίσει. Βέβαια θα το κάνουν αν τα πράγματα γίνουν πολύ πολύ άσχημα, αλλά ακόμα θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει ακόμα, τα πολύ άσχημα.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν πλέον πολιτικό χρώμα και όποιοι πάνε να καπηλευτούν τα αποτελέσματα θα δουν τα πραγματικά σε αυτές των ευρωεκλογών.

Η μεγάλη ομορφιά θα γίνει αυτή την Κυριακή διότι θα έχουμε μια ψήφο πολιτική και μια αυτοδιοικητική, εκεί θα φανεί το πόσο σοφοί έχουμε γίνει με αυτά που έχουμε πάθει.

Είναι τα χρυσά αυγά κερδισμένα? Και βέβαια είναι, όποιος το αμφισβητεί αργεί να εντοπίσει το πρόβλημα που σημαίνει ότι αργεί να το αντιμετωπίσει κιόλας. Η χρυσή αυγή είναι μια χρυσή εφεδρεία του συστήματος που με την ασχετοσύνη του Σαμαρα μεγαλώνει συνεχώς και θα παίζει ρόλο στην πολιτική, ήρθε για να μείνει. Και είναι λογικό, μόνο κάποιες μωρές παρθένες δεν καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να μην υπάρχει ένα ποσοστό φασιστών για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και τα φίδια στη φύση, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες και γεννήθηκε ο φασισμός, τόσο απλά, όταν βγαίνει ένα ζιζάνιο στον κήπο σου δεν κατηγορείς το ζιζάνιο, και είναι αφελές να πεις γιατί στην φύση υπάρχουν τα ζιζάνια, απλά υπάρχουν και αυτά μαζί με τις ντομάτες, πρέπει να τα ξεριζώσεις γιατί θα απλωθούν σε όλο τον κήπο σου.

Για να μην μακρυγορούμε, προτείνω, όταν θα έχουμε μια φιλική κυβέρνηση προς τους πολίτες, δυο πράγματα.

Να ψηφίζει ο πολίτης για να εκλέξει δήμαρχο/νομάρχη από όπου και αν βρίσκεται με ηλεκτρονικό σύστημα, εδώ ολόκληρο taxisnet έχει φτιαχτεί και μας φακελώνει. Τις ημέρες των εκλογών αφου επιστρέφονται να διπλώματα να καταργούνται προσωρινά τα διόδια και να υπάρχει άλλη τιμη στη βενζίνη ανάλογα με του πόσο μακριά ταξιδεύει ο καθένας, εύκολα μπορεί να βγάλει αποδεικτικό μέσω εφαρμογής απο το υπουργείο εσωτερικών, εδω βγάζουμε ολόκληρο εκκαθαριστικό και είναι νόμιμο.

Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να ψηφίσουν και οι μετανάστες μας ομογενείς που ζουν σε άλλη χώρα αυτοί δηλαδή δεν κατάγονται από Ελλάδα? δεν γεννηθηκάν εδω? Γιαυτό λέω ο μεγάλος νικητής και πάλι είναι η κυβέρνηση, η η εκάστοτε κυβέρνηση που δυσκολεύει τους πολίτες και δεν τους διευκολύνει.

Να η ευκαιρία

Αφού αποδείξαμε ότι είναι εναντίον μας αυτή η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνουμε? Δυστυχώς πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πάμε να ψηφίσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Οι ευρωεκλογές είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Γιατί αν οι πολίτες ψήφισαν με κριτήριο τους ανθρώπους που ταιριάζουν για την πόλη/περιφερειά τους στις ευρωεκλογές ψηφίζουν καταρχήν, για το πόσο θέλουμε αυτή την Ευρώπη που έχουμε τώρα, η οποία Ευρώπη εξαγγέλει πλέον το ποια θα είναι η πολιτική, οικονομικη, εθνική, αγροτική κτλ, στη χώρα μας.

Άρα αυτές οι εκλογές είναι σημαντικότερες και από τις εθνικές, διότι αρχικά σαν απόνερα ενδέχεται να φέρουν και πρόωρες εθνικές αλλά κυρίως γιατί αυτή η πολιτική που ακολουθείται από την ε.ε. τόσα χρόνια δεν έχει να κάνει σε τίποτα από αυτά που υπόσχονταν τόσα χρόνια, δηλαδή πρωτίστως πρέπει να τιμωρήσουμε το ψέμα της όλης υπόθεσης.

Λέω πάλι ότι η Ευρώπη υπαγορεύει, σε όλα τα θέματα, το ποια θα είναι η πολιτική στη χώρα μας, άρα είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι τεράστια για όλους μας, όμως αυτή τη φορά αν δεν υπάρξει ηχηρή αντίδραση η κυβέρνηση θα θεωρήσει το αποτέλεσμα οτι την νομιμοποιεί και θα υποστηρίζει απο τότε και στο εξής οτι έχει, τον όποιο λαό, στο πλευρό της.

Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία αργού θανάτου, τεμαχίζεται και τα κομμάτια της πωλούνται ένα -ένα, ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα είναι ηχηρό θα συμβάλει στη συνέχιση αυτής της κατάστασης μέχρι να μην έχουμε καμιά περιουσία σαν Έλληνες.
Άλλωστε τι είναι ένα κράτος χωρίς τηλεπικοινωνίες, ρεύμα, νερό, άμυνα? Δεν είναι κράτος για τον απλό λόγο ότι δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και συνεπώς τους πολίτες του, αφού θα είναι αδύναμο και θα γίνεται έρμαιο του καθενός. Τι είναι ένα κράτος χωρίς τους πολίτες του και την περιουσία του? είναι ενα τίποτα, ενα αδειο κέλυφος. Τι είναι οι πόλιτες μέσα σε ένα αδύναμό κράτος? είναι αδύναμοι πολίτες. Το κράτος φτιάχτηκε απο τους πολλούς για τα συμφέροντα των πολλών, δούλεψαν οι πολλοί για τα συμφέροντα των πολλών και όχι για να πουληθούν όλα σε δυο - τρείς "επενδυτές". 

Οι πολίτες πρωτίστως οφείλουν να δείξουν αν αποδοκιμάζουν η όχι την πολιτική της ε.ε. για την Ελλάδα που σημαίνει οτι αν την αποδοκιμάζουν θα πρέπει να καταβαραθρώσουν η και να διαλύσουν την ΝΔ και την Ελιά η όποιον άλλο δεν έχει ξεκάθαρη θεση για την πολιτική της Ευρώπης στη χώρα μας, υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα και κινήματα να υποστηρίξουν. 

Άρα το ζήτημα, φαινομενικά, είναι κατεξοχήν οικονομικό. Πρέπει να πληρώσω για να πάω να ψηφίσω. Όποιος όμως σκεφτεί, δεν πείραζει δεν θα πάω, θα ψηφίσουν οι άλλοι για μένα, θα πρέπει να ξέρει οτι η απάντηση είναι οτι δεν την αξίζει τη δημοκρατία αυτός ο ψηφοφόρος διότι ποτέ και πουθενά δεν χαρίστηκε δημοκρατία παρα μόνο πρώτα κατακτήθηκε και μετά χτίστηκε πάνω της το κράτος, αρα αυτός αφήνει χώρο στον κήπο για να αναπτυχθούν ζιζάνια.
Όποιος πει οτι δεν έχω αρκετα χρήματα για να πάω να ψηφίζω να σκεφτεί οτι σε λίγο με τα καινούργια εκκαθαριστικά που θα έρθουν δεν έχει ούτε τα λιγοστά που έχει τώρα. Να πιει εναν καφέ λιγότερο και να πάει να ψηφίσει. Οι μόνοι που έχουν δικαιολογία είναι οι άνεργοι, αλλά και αυτοί, όποιοι έχουν παππούδες - γιαγιάδες να τους δανείσουν γιατί απο το 2015 θα χαθούν και οι συντάξεις τους. Οι άνεργοι θα πρέπει να αυτοοργανωθούν γιατί ειναι και οι πρώτοι θιγμένοι απο την όλη κατάσταση και θα πρέπει να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Η χώρα θα πρέπει να αλλάξει ρότα για έναν και μόνο λόγο. Με ανεργία γύρω στο 26% και με συντάξεις, απο το 2015, των 360 ευρώ, μόνο θάνατος και υποβάθμιση μπορεί να υπάρξει όχι ανάπτυξη. Μεταξύ του τώρα και του 2015 μας δίνουν μόνο μια μέρα για να επιλέξουμε τι θέλουμε, δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μέρα δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή. Καλό βόλι σε όλους.
RAMNOUSIA

Έλληνας πολίτης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai