ΕΧΟΥΜΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ?

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 21 Απριλίου 2009 , ,


Αρκετές φορές κάναμε λάθη στη μακρόχρονη ιστορία μας ,γιατί δεν είχαμε δύναμη να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε , όμως παρ’ όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες των εποχών κάναμε ,δημιουργήσαμε κάτι.
Ο Δήμος μας παρέλαβε με βασικές υποδομές για παράδειγμα με ασφαλτοστρωμένους δρόμους 8 και άλλους 10 μέτρων πλάτος όσοι υπήρχαν, σήμερα μετά τις περσινές επεμβάσεις, τους κατέστρεψαν και έμειναν αδιόρθωτοι στα 3-4 μετρά πλάτος .

Πριν από 4 χρόνια αποφασισμένος να μας εκσυγχρονίσει ο Κος Δήμαρχος έστειλε ένα Grander και μερικά μπαζοχαλικα έκανε διάνοιξη σε 4-5 δρόμους,σημερα έχουν κλείσει και πάλι από τα αγκάθια τις νεροφαγιες ,που είναι η ασφαλτόστρωση?
Το Γιαννακοχωρι δεν υφίσταται για τις δυο ταβέρνες του , όπως το παρουσιάζετε στο ιντερνέτ απαξιώντας την ιστορία μας το πανέμορφο τοπίο μας και την λειτουργικότητα μας .
Έχουμε ιστορία πάνω από 100 χρόνια με εύφορη γη παράγουμε και αποδίδουμε στην τοπική και εθνική μας οικονομία έχοντας απαιτήσεις με λογικές για να εκσυγχρονίσουμε το τόπο μας επιτέλους.
Όμως μετά την ένταξη μας με τον( Ν. Καποδίστρια) στον Δήμο της Νάουσας έχουμε χάσει πολλά σχεδόν τα πάντα. Πέστε μου η δείχτες μου ένα σχεδιασμό, ένα πρόγραμμα, ένα όραμα που να έχει στόχο, κάτι που να σε κάνει να πιστέψεις ότι έχει μέλλον αυτός ο τόπος .
Τίποτε μόνο ένας μελλοθάνατος δεν έχει μέλλον, αλλά και αυτός έχει ελπίδα .Εμείς με τον Ν. Καποδίστρια χάσαμε και την ελπίδα, γιατί δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα αυτονόητα έργα ,να ζητήσουμε, να δημιουργήσουμε, να οραματιστούμε για τον τόπο μας αφού επικαλούμενοι την Δημοκρατία ( Η ΙΣΧΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ) Εμείς δεν έχουμε ούτε ψήφο ούτε φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ,εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε αντιπρόσωπο φίλο προσκείμενο του δήμαρχου να εισπράξουμε από την εύνοα του άρχοντα και εδώ αποτύχαμε ,πάλι δεν γίνονται έργα γιατί έτσι δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Ο Δήμαρχος ( Τάσος Καραμπατσος εκλέχτηκε την πρώτη τετραετία με την πεποίθηση ότι σαν Καλό Παιδί «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ»
Θα έδινε προσοχή και λύσεις στα προβλήματα ,στις ανησυχίες στις προσδοκίες μας για ένα καλλίτερο αύριο ,έτσι συνθηματολογούσε «ΘΕΛΩ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΖΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ».

Τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα Κε Δήμαρχε? Τα μάτια που στράφηκαν τι αλαζονείες είναι αυτές? Μέσα σε 6 χρόνια μεταλλάχτηκε ,πέταξε τα ιμάτια του καλού και φιλότιμου και τώρα αδιάφορος εμφανίζεται Αδιάλλακτος Το 51% των προηγούμενων εκλογών αντί να τον φορτώσει με περισσότερα ποσοστά ευθηνής και συμπάθειας στους συμπολίτες του, αυτά τα ποσοστά του δώρισαν την αλαζονεία της εξουσίας, έτσι με πολιτικά τεχνάσματα εξοστράκισε συμβούλους που τους έστειλε ο λαός να τον εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ,αντί να τους έχει συνεργάτες του για το κοινό καλό ,την πρόοδο και το συμφέρον του τόπου ,τώρα τους έχει απέναντι του έτσι για το καπρίτσιο και τον εγωισμό του.
Αυτές οι εικόνες σε ένα μικρό τόπο που έχει πάρει την κατιούσα δεν είναι ότι καλλίτερο. Κε Δήμαρχε το πνεύμα του αλάθητου ,το πνεύμα και το ύφος του ευεργέτη δεν ταιριάζει με αυτά που γίνονται και φαίνονται η που σκοπεύετε να κάνετε .
Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται ,οραματίζεται, πασχίζει για το μέλλον και το συμφέρον του τόπου είναι αυτός που μας εκπροσωπεί και μας ανήκει .
Ο άνθρωπος που ενώνει και δεν μας χωρίζει είναι αυτός που μας πείθει ότι αύριο ίσως είναι ο ικανός αντιπρόσωπος μας στο κοινοβούλιο αυτός είναι ο απώτερος σκοπός και το όραμα σας από ότι διαδίδετε ,εκτός αν ισχύει μια προ μηνών δήλωση σας να Κατέβετε και για τρίτη κατά σειρά τετραετία, που σας συνιστώ προσωπικά να μην το πράξετε γιατί το Δ.Δ. Γιαννακοχωριου δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια απραξία και υποβάθμιση.
Το 51% δεν είναι ποσοστό που σας δίνει το δικαίωμα να αγνοείται τους πολίτες προχωρώντας ακάθεκτος στην επένδυση προσωπικής προβολής, άλλα στο να ανοίξετε αυτιά και μάτια για τα προβλήματα μας .
Εδώ στο Γιαννακοχωρι έχουμε αρκετά και συσσωρευτήκαν περισσότερα στα χρόνια της δημαρχίας σας .Μην θεωρείται ότι η αγωνιά ,και οι φωνές είναι κάτι που θα ξεπεραστεί έτσι εύκολα και αζημίωτα , με την τακτική «Η ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ « μην θεωρηθεί κάτι που θα ξελασπώσει μια κατάσταση .
Ο νόμος Καποδίστρια μπορεί φαινομενικά να συγκεντρώνει τον πληθυσμό από τα γύρο χωριά ,μπορεί να δημιουργεί τις οικονομικές και ταμιακές εισφορές προς όφελος του Δήμου .Μπορεί να θεωρείται ότι οι πολίτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων νυστάζουν η πάνε για ύπνο αδιάβαστοι και ανημέρωτοι, άλλα να ξέρεται ότι ο Νόμος ισχύει και θα ισχύσει στο μέλλον και οι εύθηνες για την παρούσα διαχείριση του πλούτου είναι κάτι που εξετάζεται ,φυσικά οι επιπτώσεις από τις κακοδιαχειρίσεις φαίνονται σε ένα τόπο που κακομεταχειρίζεται και υποβαθμίζεται .
Το βαθύ νόημα του Νόμου Καποδίστρια για την συνένωση Δήμων και κοινοτήτων δεν είναι αυτό που μας εμφανίζεται και αυτό που στην πράξει αποδίδεται, Η συνένωση έγινε με σκοπό ,δυνατή και ευέλικτη αυτοδιοίκηση δίνοντας στα χωριά τον ρολό του Δημοτικού Διαμερίσματος για να απολαβαίνουν τις δυναμικές του Δήμου να έχουν ευκαιρίες μέσα από τους οργανωμένους μηχανισμούς του Δήμου να εντάσσονται σε προγράμματα Εθνικά η Ευρωπαϊκά και έτσι να αναπτύσσονται και εκσυγχρονίζονται ,να εισπράττουν όλα τα δημοτικά και άλλα διαχειριστικά τέλη προς όφελος του καλλωπισμού του τόπου και όχι την εγκατάλειψη, τον μαρασμό, ως απάντηση να εισπράττουν επί σειρά ετών δεν έχουμε λεφτά. Αυτά άλλου.
Αυτές οι τακτικές της εξουσίας δεν βγάζουν πουθενά καλό είναι να στρωθούμε στην δουλεία και στην ανάπτυξη και όχι στις δικαιολογίες ,συγκαλύψεις ,και κουκουλώματα ,προσφέροντας υποβάθμιση ,αφήνοντας το τρένο να περάσει χάνοντας το την τελευταία στιγμή .
Αυτή η επιστολή μου είναι η τρίτη κατά σειρά ,το μόνο που μου θυμίζει είναι ένας ακόμη γύρος στο ρινγκ χωρίς Νικητή ,κρατάτε σιωπή μέχρι να κτυπήσει το καμπανάκι ,η να κάνει λάθη ο αντίπαλος και να χάσει ,ίσως δεν αντιληφθήκατε καλά σε αυτήν την μάχη η αντιπαλότητα είναι στο να δω και να δούμε την ευημερία και την πρόοδο και όχι νικητές κερδίζοντας στα σημεία η στην διαιτησία.

Γαλουτζης Δημήτρης
Kατοικος Γιαννακοχωριου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai