Γιαννακοχώρι διαμέρισμα της εγκατάλειψης

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 , ,

Παρακολουθώντας εκπομπές στην τηλεόραση βλέπεις χωριά της Ελλάδας που δεν πιστεύεις στα μάτια σου .Μερικά προικισμένα από την φύση αλλά με την συνεχή βελτίωση και ανάπλαση τους αξιοποιήθηκαν ,έγιναν πόλος έλξης .

Αναρωτιέμαι και φυσικά όλοι μας έχουμε την απορία πως έγιναν όλα αυτά τόσο τέλεια και προσεγμένα , τι ήταν αυτό που έκαναν περισσότερο αυτοί από μας και όλα ταχτοποιήθηκαν ; όλα έχουν ανανεωθεί ; και φυσικά η υποστήριξη ήταν μεγάλη , η οικονομική στήριξη αμέριστη .
Όσο και να ψάξει κανείς εκεί που καταλήγει είναι ότι οι τοπικοί παράγοντες είναι κατά κύριο λόγο αυτοί η αυτός που έκαναν η έκανε τις απαραίτητες κινήσεις με όραμα ,πρόγραμμα αποφασιστικότητα και σθένος για να επιτυχή τον σκοπό , έναν και μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση του τόπου και φυσικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους .

Είμαι κάτοικος Γιαννακοχωριου είμαι ένας από τους πολλούς για να πω ένας από όλους παραπονεμένος ,παραγκωνισμένος ,απογοητευμένος, αδικημένος και απολύτως εκνευρισμένος από την απραγία και την στασιμότητα .


Είναι όλα άνω κάτω εδώ ,σε πιάνει η καρδιά σου δεν υπάρχει τάξη δεν έχουμε δρόμους δεν υπάρχει ,αλλά και δεν υπήρχε ολοκληρωμένη πλατεία όπως τα περισσότερα παραδοσιακά χωριά, δεν υπάρχουν πλακόστρωτα αλλά και πεζοδρόμια πλακοστρωμένα , δεν υπάρχει παραδοσιακός φωτισμός ,δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές , δεν έχουμε οικοδομική αρμονία, πολεοδομικό σχεδιασμό και το φταίξιμο φυσικά είναι πολλαπλής μορφής.

Πρώτον φταίμε εμείς οι κάτοικοι διότι δεν διαμαρτυρόμαστε σθεναρά ,να απαιτήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας ,με γνώμονα την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας . Δεύτερον συντασσόμαστε χωρίς παρεκκλίσεις με τον εκαστοτε δήμαρχο βάζοντας παρωπίδες σε ότι μας λέει χωρίς να πράττει και δεν αλλάζουμε γνώμη γι’ αυτόν ,δίνοντας του περίοδο χάρητος μέχρι τελικά να πειστούμε ότι δεν έκανε τίποτε απολύτως για το χωριό μας .

Τρίτον επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας χωρίς προηγουμένως να μας παρουσιάσουν πρόγραμμα ,όραμα, και την δυναμική που θα αναπτύξουν για την εκτέλεση έργων ,κριτήριο εκλογής είναι το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον και όχι η γνώση ,θέληση και όραμα. Όχι ότι δεν έχουν άποψη αλλά ακολουθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τον δήμαρχο και τον συνδυασμό του , δεν παρεκκλίνουν διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα μας ,εκτός αυτού δηλώνουν επιστήθιοι φίλοι του και έτσι εγκλωβισμένοι , χωρίς αντίδραση στις όποιες επιλογές του δημάρχου δεν απαιτούν δεν πιέζουν ,εθελοτυφλούν δηλώνοντας ανήμποροι να αντισταθούν ,κουρασμένοι να διεκδικήσουν Λυπούμαι , λυπούμαστε. Φτάνει έως εδώ ο δήμαρχος είναι ανακόλουθος και δεν ενεργεί για τα συμφέροντα του τόπου μας ,έχουμε πρωτοφανή στασιμότητα χωρίς έργα χωρίς εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ,Πλακόστρωση πεζοδρομίων κεντρικής λεωφόρου και παραδοσιακός φωτισμός ( Ακούστηκε ο δήμαρχος εμπαίζοντας να λέει ότι αφού έχουν οι κολόνες της ΔΕΗ φωτισμό τι τον θέλουν τον παραδοσιακό ; ) Είναι ντροπή και ανακολουθία να αθετεί τα προγραμματισμένα , που είναι οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι ; βαδίζουμε στις λάσπες ,εκτός αυτού έχουν σχεδόν κλείσει από τα αγκάθια ,τα νερά από το βουνό τρέχουν μέσα στον οικισμό λασπώνοντας επί μονίμου βάσεως ,κ,α . Είναι ντροπή να περηφανεύεται και να μας επισκέπτεται κάθε τόσο στις εκδηλώσεις , αλλά να μην εμφανίζεται σε λαϊκές συνελεύσεις που είναι υποχρεωμένος να εκτελεί για τον ετήσιο απολογισμό ,αλλά τι έχει να μας πει που δεν έχει λόγια για την σημερινή κατάντια . Ξέρετε ότι δεν έχουν ,δεν μπορούν να αλλάξουν τους κάδους απορριμμάτων ( σπασμένοι κάδοι εδώ και δυο χρόνια παρά τις εκκλήσεις για την αλλαγή τους ,μας απαντούν ότι δεν έχουν ) . Ξέρετε ότι η ΔΕΥΑΝ σκάβει τους δρόμους ,χωρίς κανείς τους να ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση ; αναγκάζοντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες να επιδιορθώνουν . Λυπάμαι αλλά δεν φτάνει το λυπάμαι, εξοργίζομαι με την εγκατάλειψη .Τι γίνεται ; που πάμε ; τι θα κάνουν όλοι αυτοί που δεν δίνουν λύσεις αλλά και εξηγήσεις; Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει με τον Καποδίστρια Νο 2 που θα διευρυνθούν οι δήμοι ; Τοτε δεν πρόκειται να γίνει τίποτε αφ’ όσον δεν θα υπάρξει αντιπροσώπευση του τοπικού διαμερίσματος .Φυσικά δεν είμαι φοβισμένος για τις συνενώσεις Καποδίστρια ,αλλά με τις εξελίξεις , όσον αφορά την πρόοδο του τόπου .Ενας φόβος υπάρχει που είναι αποδειγμένος η απραγία και αναποτελεσματικότητα που επί 7 χρόνια δεν έγινε έργο ως απεδείχθη .Τι πρόκειται να κάνει αν το ίδιο πρόσωπο εμπλακεί στα πράγματα .
Επιτέλους πως μπορεί να γίνει κάτι ; Τι είναι αυτό που θα προωθήσει τα αναγκαία έργα στο Γιαννακοχωρι για να απαγκιστρωθεί από το τέλμα ; Φυσικό είναι η κάλπη να δώσει απάντηση τουλάχιστον ηχηρή ,και παράδειγμα προς αποφυγή στους επόμενους .
Γαλουτζης Δημητρης
Κατοικος Γιαννακοχωριου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai