Πολιτιστικός Μορφωτικος Σύλλογος

Αναρτήθηκε από SavSidir Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 ,

Το Γιαννακοχώρι είναι ένα γραφικό χωριο στους προποδες του Βερμιου 17Χιλ.Απο 3-5 Πηγαδια Και 19 απο Χιονοδρομικο Κεντρο Σελιου .Απεχει 6 χιλ.απο την Ναουσα 30 χιλ. Απο τη Βεροια και 95χιλ.απο τη Θεσσαλονικη.. Οι νέοι του χωριού σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του μικρού δημοτικού διαμερίσματος προχώρησαν στην επαναδραστηριοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου.Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γιαννακοχωριου ιδρύθηκε το 1982, σταμάτησε να λειτουργεί το 1984 και από το 2006 συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχιας Ναουσας

  
ΔραστηριότητεςΗ αναβίωση παλαιών εθίμων, η εκμάθηση παραδοσιακών χωρών της περιοχής και η παροχή διεξόδου για δημιουργική απασχόληση των νέων αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες του συλλόγου μας. Σε αυτήν την προσπάθεια αρωγοί είναι οι κάτοικοι του χωριού και φορεις της περιχης που μας προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Συλλογος τιμα στις 21/5 τον Εορτασμο Αγ.Κων/νου και Ελενης καθως και στης 26/7 της Αγ.Πρασκευης Μετα την εκκλησια ακολουθουν παραδοσιακοι χοροι και φυσικα πολυωρο γλεντι με χορους και τραγουδια απο τα συγκροτηματα του συλλογου και τους πολλους επισκεπτες .

Τις Ημερες των Χριστουγεννων περνα απο ολα τα σπιτια του χωριου τραγουδαει τα παραδοσιακα καλαντα της περιοχης με ενδυμασιες Μακεδονικες ποντιακες και Αγιοβασιλιατικες, Διοργανωνει χοροεσπεριδες,εκδομες,εκδιδει ημερολογια κ.α Ο χορευτικος συλλογος εχει 3 τμηματα ολων των ηλικιων ο δασκαλος ειναι ο Π.Παυλιδης ενας καταξιωμενος χορευτης των ποντακων και ελληνικων χορων.
Διαθετει δικες του στολες τις οποιες συνεχως εμπλουτιζει με την συνδρομη των χορηγων.Ο συλλογος μας στερειται υλικοτεχνικη υποδομη αλλα πιστευουμε οτι με μερακι υπομονη και την βοηθεια ολων θα βαλουμε ενα λιθαρακι στην αναβιωση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομίας.
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του συλλόγου είναι μοναδική στην περιφέρεια με χιλιάδες βιβλία και αποκλειστικούς τόμους, Συγγράμματα

Στόχοι για το μέλλον
Στους στοχους που εχουμε για το μελλον ειναι η αποκτησει οικοπεδου και αιθουσας πολλαπλων χρησεων για την στεγαση του συλλογου .
Στοχος ειναι τμήμα γυμναστικής και ποδοσφαιρικής ομάδας

Το Δ.Σ
Το Δ.Σ αποτελείται απο τους Φουδούλη Παπαδοπούλου Σταυρούλα Πρόεδρος,
Θεοδοσιαδης Σταύρος Αντιπρόεδρος, ,Θεοδοσιαδου Τσακμακη Αγάπη Γραμματέας, Γαλουτζή Αικατερίνη Ταμίας .
Πετριδου Αναστασια,Ανθοπουλου Μαρία, Βαιναλης Χρήστος, ΜΕΛΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai