Κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο γύρω στα 1,8 - 2 κιλά
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμένες ή 1 κουτί κομματάκια ντομάτας σε κονσέρβα
100ml κόκκινο κρασί
100 -150 ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα τους, πλυμένες
4-5 σπόρους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλα
2 φύλλα δάφνη
50ml λάδι περίπου
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες
50 γρ. βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά ή αντίστοιχο γάλα πλήρες
αλάτι
λευκό πιπέρι

Προετοιμάστε το κοτόπουλο: Πλύντε το καλά και αν είναι ολόκληρο κόψτε τοσε μερίδες. Στεγνώστε τα κομμάτια καλά με χαρτί. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, τσιγαρίστε απ’ όλες τις πλευρές το κοτόπουλο, βάζοντας 3-4 κομμάτια τη φορά. Βάλτε όλα τα κομμάτια στο σκεύος και σβήστε τα με το μισό κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 10 λεπτά. Σε άλλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα - δεν πρέπει να ροδίσουν. Σβήστε τα με το υπόλοιπο κρασί και αδειάστε τα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρέψτε για 1,5 με 2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του πουλερικού. Ελέγξτε τη σάλτσα κατά τη διάρκεια και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι, πιπέρι.
Ετοιμάστε τον πουρέ: Πλύντε και βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 25-30 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Αφήστε λίγο να κρυώσουν, καθαρίστε τες και πολτοποιήστε τες απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με το ειδικό εργαλείο - ποτέ στο blender. Βάλτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε να λιώσει. Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα, αλάτι και πιπέρι, δοκιμάστε και διορθώστε αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα: Βάζετε πρώτα τον πουρέ σε ζεστό πιάτο και μετά το κρέας. Προσθέτετε τη σάλτσα. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
Σημείωση: Στα υλικά της σάλτσας μπορείτε να παραλείψετε την κανέλα, αν δεν σας αρέσει, ή σύμφωνα με την τελευταία version της μαμάς να την αντικαταστήσετε με μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Αν σας περισσέψει σάλτσα, προσθέστε της λίγο chili και χρησιμοποιήστε την για μια γρήγορη μακαρονάδα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai