Νεφρό προς πώληση

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 ,

Νεφρό προς πώληση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η είδηση έκανε χθες τον γύρο της Ηπείρου: 52χρονη γυναίκα τηλεφώνησε στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» προκειμένου να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της. Ο λόγος; Να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη.
Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας. Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. «Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου ,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη.
Όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο δημοσιογράφος του «Πρωινού Λόγου» κ. Μ. Παπακωνσταντίνου, η γυναίκα τηλεφώνησε στις Μικρές Αγγελίες της εφημερίδας με φωνή που έτρεμε. «Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα. Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: « Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής: “Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της. Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της. Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων. Ετσι και έγινε. Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα. Ωστόσο, τηλεφωνήσαμε στη γυναίκα για να μας πει- αν και η ίδια ήθελε πώς έφθασε σε αυτό το σημείο, να πουλήσει το ένα νεφρό της. Μας εξήγησε ότι έπρεπε να βρει άμεσα χρήματα για να μην μπουν τα παιδιά της στη φυλακή. Χρωστούν πολλά και νιώθουν αβοήθητοι. Η ίδια μας είπε ότι δεν μπορεί να εργαστεί επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο άντρας της, ο οποίος είναι αγρότης, μόλις που βγάζει τα προς το ζην. Βρέθηκε- όπως μας είπε- σε αδιέξοδο και το μόνο που σκέφτηκε ήταν να πουλήσει το νεφρό της. Δεν γνώριζε όμως τον νόμο...».
Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι Ελληνες. Προβλημάτων τόσο σοβαρών ώστε να τους οδηγήσουν ακόμη και σε πράξεις απελπισίας.
Η περίπτωση της 52χρονης είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη «ανέβασε» ανάλογη αγγελία στο Διαδίκτυο. Πούλαγε το νεφρό του αντί 150.000 ευρώ. Ήταν άνεργος για περισσότερο από χρόνο και πνιγμένος στα χρέη...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai