Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010 , ,

Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Ενας θεσμός , ένα γλέντι ,της Δημοκρατίας με την έννοια που εννοούμε όλοι μας φυσικά.

Στο προσκήνιο ΑΓΩΝΑΣ , ένας μεγάλος Αγώνας ,με τα στήθη παρατεταμένα , σου έρχεται να τραγουδήσεις εμβατήρια , που λέει ο λόγος , τέλος πάντων.
Οι υποψήφιοι προετοιμάζουν ,ψηφοδέλτια ,καταστρώνουν σχέδια επί χάρτου , τρέχουν και δεν φτάνουν , ( ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ )μεγάλη καταξίωση , κοινωνική, ηθική ,δικαίωση , δύναμη , προβολή , αξία , παρόν και μέλλον , Ναι !!!!! ΒΕΒΑΙΑ !!!!!!
Πίσω απ’ όλα παρασκηνιακά ,η κοινωνία μας , η μικρή κοινωνία του χωριού ,θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει τον Γολγοθά της ,τον Γολγοθά με τραύματα που καλά καλά δεν επουλώθηκαν ,και άρχισε πάλι ο δρόμος να ανηφορίζει , γιατί …….; θα μου πείτεεεε…………;
Όταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι καταστρώνουν σχέδια για να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους , στις επιλογές των υποψηφίων συμβούλων , δεν έχουν ευαισθησίες γιατί παίζεται το παιχνίδι της Νίκης .
Ετσι μέσα στην μικρή κοινωνία γίνεται αναβρασμός .
Οι οικογένειες χάνουν την συνοχή τους ,αδέλφια παρατάσσονται καμιά φορά σε αντίπαλες παρατάξεις , συγγενείς λογοδοτούν , υπόσχονται μια στον έναν , μια στον άλλον , χωρίς να είναι πρακτικά δυνατόν , η ψήφο τους να πάει εκεί που αξίζει καμιά φορά . Αλλά η υποχρέωση ; η συγγένεια ; η φιλία ; Τους δημιουργούν μια ψυχολογική καταπίεση ,που μόνο χαρά και γλέντι δημοκρατίας δεν αντιπροσωπεύει.
Εδώ στην μικρή μας κοινωνία αρχίζει δειλά δειλά να προβάλουν ο σκεπτικισμός , με ποιον και γιατί .
Αν δεν υποσχεθείς , αν δεν συμπαραταχτείς κομματικά τοτε καταγράφεσαι ως μη οπαδός η μέλος κόμματος της κεντρικής εξουσίας .
Αλλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι τονίζουν σε όλους τους τόνους για το κοινό συμφέρον ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ όμως διεκδικούν το χρίσμα από το Κόμμα , δηλαδή αχταρμάς .
Σ’ αυτόν τον αχταρμά εσύ θα πρέπει να ακολουθήσεις , τον συγγενή , τον φίλο διότι είσαι υποχρεωμένος . Το κόμμα που υποτίθεται είσαι ενταγμένος ; Ζήτω η αυτοδιοίκηση και η εκλογές της.
Αν όμως έχεις το θάρρος της γνώμης σου , και την απαίτηση να αλλάξει προς το καλλίτερο ο τόπος σου . Τοτε είσαι αιρετικός και χαρακτηρίζεσαι …………..
Αν θέλεις να υπενθυμίσεις τα ψέματα που σου είχαν πει με τα προεκλογικά τους προγράμματα , που δεν πραγματοποίησαν ,με διάφορες προφάσεις , τότε είσαι ενάντια στα συμφέροντα ορισμένων ένθερμων υποστηρικτών , και η καλημέρα είναι δύσκολη λέξη να ακουστεί από τα χείλη τους , γιατί θεωρούν ότι αν ο Αγαπημένος τους χάσει τις εκλογές ,τοτε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τους δεν θ’ είναι ο ισόβιος Πρωταθλητής .
Δεν μπορείς να πεις έτσι εύκολα με πια ομάδα είσαι , γιατί αν χάσει η ομαδάρα σου τοτε είσαι ο χαμένος , αν κερδίσει η ομαδάρα σου , είσαι πάλι χαμένος , γιατί οι πραγματικά χαμένοι ρίχνουν ευθύνες για το χάσιμο τους.
Το κακό είναι ότι στην μικρή μας κοινωνία δεν μετρούν τα έργα .
Εδώ μετρούν οι υποσχέσεις .
Το καλό για τους υποψήφιους είναι όσα και να πουν ,αν δεν τα κάνουν ,πάλι καλοί και αρεστοί θα είναι , γιατί;; ; Όλοι ξέρουν το γιατί .
Το παράξενο είναι ότι , αν ο δήμαρχος έρθει στο σπίτι σου για ένα καφέ τοτε είσαι υποχρεωμένος . Να μην έχεις γνώμη . Κρίση για τα κακώς κείμενα . Αλλά πρέπει να διατυμπανίζεις ότι έχεις φίλο τον δήμαρχο επειδή σε προσφωνεί με το Όνομα σου .
Είναι αισχρό , το έχω ακούσει από μεγαλοσχήμονα . ( Είναι εύκολο . Τον κτυπάς στην πλάτη και γίνεται θυσία μια ζωή . Γαυγίζει όποτε του το ζητάς , μου έλεγε ) .
Όταν οι φίλοι ζητούν την ψήφο σου , δεν έχουν να πουν πολλά για τα έργα που πρέπει να γίνουν , αλλά λένε πολλά και κακά για τους αντιπάλους , ασχέτως αν εκθέτουν με κίνδυνο υπολήψεις και ηθικές , αρκεί να πετύχουν τον στόχο τους .
Όταν εκλεγούν από ,τον πρώτο χρόνο δυσανασχετούν και διατυμπανίζουν ότι δεν πρόκειται να ξανά αναμειχτούν . Όσο για την αναποτελεσματικότητα τους ; Προφασίζονται διαρκώς την θητεία των προκατόχων τους.
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ας το καταπιούμε και αυτό .
Είναι καιρός πια να σταματήσει η εξαγορά συνειδήσεων η αυτομαστίγωση των πολιτών , για το ποιος και γιατί .
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή εδώ μας ανήκει . Και αυτοί που πηγαίνουν μπροστά πρέπει να την βελτιώσουν και όχι να παίζουν με την εξουσία , για συμφέροντα.
Πρέπει να ασχοληθούμε με το τι μας λείπει και πως θα το απαιτήσουμε.
Πρέπει να αρνηθούμε τις παλιές πρακτικές , του μαγειρέματος και της μόστρας , αλλά να απαιτούμε έργα με αποδείξεις και πρακτικές .
Πρέπει να διαλέξουμε το καλλίτερο , και όχι το λιγότερο κακό.
Πρέπει να είμαστε φίλοι ενωμένοι , μετά το πανηγύρι των εκλογών .
Αλλά και οι Υποψήφιοι ας προβάλουν αξίες και όχι παιχνίδια ,και κολπάκια κάτω από το τραπέζι.
Πιστεύω σ’ αυτές τις εκλογές , ο Γολγοθάς που προανέφερα να μην είναι Γολγοθάς αλλά μια προσπάθεια όλων μας να συμπαραταχθούμε όπου νομίζουμε ελεύθερα , να κάνουμε πράξη τις απαιτήσεις μας για ένα καλλίτερο αύριο .
Αν όμως οι ανώμαλες συντεχνίες μας κάνουν άνω κάτω ,τοτε δεν είναι άλλοι υπεύθυνοι για το κατάντημα μας .
Η εμπειρία φέρνει πρόοδο , και φυσικά μετά τόσες κακές εμπειρίες του παρελθόντος μας έχουν γίνει μάθημα ,ας προοδεύσουμε λοιπόν ,και ας μην κακίζουμε μεταξύ μας ,για τις επιλογές, όποιες κι αν είναι αυτές .
Φυσικά όταν δεν υπάρχουν αλισβερίσια και ψευτοδεσμεύσεις τοτε μπορούμε να απαιτούμαι από τον εκαστοτε Δήμαρχο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις .
Όχι να λουφάζουμε και να τον υποδεχόμεθα σαν εθνοσωτήρα ,για ότι μας τρίτο υπόσχεται με ΘΑ ΘΑ ΘΑ και εμείς να χειροκροτούμαι αμήχανα .
Πρέπει να ζητάμε ευθύνες απ’ αυτούς που μας υποσχέθηκαν ότι μπορούν , και δεν τα κατάφεραν , για να μην πω τίποτε άλλο.
Καλό βόλι ,με το καλό και αγαπημένα.

ΓΑΛΟΥΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai