ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 , ,

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πετρέλαια υπάρχουν στο Αιγαίο και μάλιστα σε όγκο πολλών δισεκατομμυρίων βαρελιών. Το έχουν διαπιστώσει το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, τα Ελληνικά Πετρέλαια ( του Ομίλου Λάτση) αλλά κυρίως η BP και η ΤEXACO. Σημειώστε βεβαιωμένες περιοχές: Μπάμπουρας κοντά στη Θάσο- Κατάκολο- Δυτική Ελλάδα- Κέρκυρα στα σύνορα προς Αλβανία- Κρητικό πέλαγος. Εκεί όμως που υπολογίζεται ότι υπάρχει τεράστιος όγκος πετρελαίου και φυσικού αερίου- μια ποσότητα που μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα μέσα σε τρία χρόνια κάτι σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία- είναι η περίφημη χαρτογραφημένη περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου (Ελληνικών συμφερόντων με την ονομασία ΄΄ Λεβιάθαν΄΄.Αυτά είναι τα δεδομένα από επίσημες γεωλογικές έρευνες . Έχουμε πολύ πετρέλαιο. Κι όμως ασχολούμαστε με τα ψίχουλα της Θάσου και του Πρίνου. Γιατί;Γιατί δε μας αφήνουν οι μεγάλοι με την απειλή επέμβασης της Τουρκίας. Γι΄ αυτό και κάθε τόσο βγάζουν οι Τούρκοι το ΄΄ΣΙΣΜΙΚ΄΄ στο Αιγαίο. Θέλουν έτσι να μας πουν ΄΄εδώ είμαστε και πετρέλαια του Αιγαίου χωρίς μοιρασιά μαζί μας δε γίνονται. ο Ερντογάν στην Αθήνα έχει ζαλίσει τα αυτιά του δικού μας του Παπανδρέου με το θέμα αυτό. «Πάμε για συνδιαχείριση των πετρελαίων στο Αιγαίο»του λέει στις μυστικές συνομιλίες τους – Ο δικός μας αντιστέκεται. Γιατί συνδιαχείριση στο Αιγαίο του ορυκτού πλούτου, σημαίνει και μοιρασιά του Αιγαίου με την Τουρκία και για όλα τα άλλα (εναέριος χώρος, τουρισμός, δικαιώματα στις περίφημες γκρίζες ζώνες κ.λ.π.). Πέρα όμως από τις Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο γιατί δεν προχωράμε σε άντληση πετρελαίου από τις άλλες περιοχές που δε μπορούν να παρέμβουν οι Τούρκοι (Κατάκολο, Δυτική Ελλάδα, Κέρκυρα και ΄΄Λεβιάθαν΄΄ Κρήτης);


Η περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι πλούσια σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων... σύμφωνα με τα πορίσματα που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: "Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειος, σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων ενεργειακών φυσικών πόρων", που πραγματοποιείται στην Ανάβυσσο Αττικής από 19 - 20 Νοεμβρίου.
Το συνέδριο διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Ινστιτούτο του Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ναυτικό Δίκαιο.
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, η γεωμορφολογία του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι προοπτικές εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των υποθαλασσίων φυσικών πόρων της περιοχής, οι οικονομικές προοπτικές εκμετάλλευσης καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το σχετικό νομικό πλαίσιο. Το Σάββατο, θα παρουσιαστούν συνεδρίες που αφορούν στις θαλάσσιες ζώνες κυριαρχίας (αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα κ.α.) καθώς και οι

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai