Σομαλία:

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σομαλία: Θρησκευτικός ηγέτης καλεί το λαό να μιμηθεί τους Αιγύπτιους
Να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τυνήσιων και των Αιγυπτιών ζήτησε από τους Σομαλούς ένας θρησκευτικός και πνευματικός ηγέτης των ισλαμιστών Σεμπάμπ, και να εξεγερθούν κατά της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας, η οποία στηρίζεται από τη Δύση. «Καλώ το λαό της Σομαλίας να εξεγερθεί, όπως στην Αίγυπτο και στην Τυνησία», δήλωσε ο Σεΐχ Τζάμα Αμπντουσαλάμ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alfurqaan, ένα από τα κυριότερα όργανα προπαγάνδας των Σεμπάμπ.

«Είναι καλό να επαναστατείς κατά των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δυτικών χωρών. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των μουσουλμάνων που μάχονται για την αξιοπρέπειά τους και τη θρησκεία τους στην Τυνησία και την Αίγυπτο», πρόσθεσε. Οι Σεμπάμπ, που υποστηρίζουν ότι σχετίζονται με την Αλ Κάιντα, ελέγχουν σχεδόν πλήρως την κεντρική και νότια Σομαλία. Η εξουσία της μεταβατικής κυβέρνησης περιορίζεται σε μερικές συνοικίες της πρωτεύουσας Μογκαντίσου. Η κυβέρνηση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται χάρη στην υποστήριξη που της παρέχει η δύναμη, από 8.000 άνδρες, της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom).

Ένας άλλος ιμάμης των Σεμπάμπ, ο Σεΐχ Αμπντουλφατάχ Αουέις Άμπου Χάμσα, κάλεσε τους Σομαλούς να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών της Amisom, που γίνονται τακτικά στόχος των ισλαμιστών. «Θα πρέπει να εντείνουμε το τζιχάντ (ιερός πόλεμος) κατά των Σταυροφόρων που ήρθαν για να στηρίξουν τη μεταβατική κυβέρνηση», είπε. «Πρέπει ν' ακολουθήσουμε τα χνάρια αυτών που νίκησαν τους δικτάτορες. Πρέπει να ανατρέψουμε τους αυτοαποκαλούμενους ηγέτες που επιβλήθηκαν από το εξωτερικό», κατέληξε ο 'Αμπου Χάμσα.

Επτά νεκροί σε συγκρούσεις στο Μογκαντίσου

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν στο Μογκαντίσου κατά την διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ισλαμιστών της παράταξης Σεμπάμπ και μιας φιλοκυβερνητικής οργάνωσης των Σούφι, της Άχλου Σούνα ουάλ Τζαμάα (ASWJ), η οποία υποστηρίζεται από την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom).

Οι συγκρούσεις, που είναι από τις πιο βίαιες που έχουν σημειωθεί στην σομαλική πρωτεύουσα τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησαν μετά από μία επίθεση ανταρτών σεμπάμπ σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ASWJ. «Οι συγκρούσεις ήταν πολύ βίαιες, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στον εχθρό», ανέφερε η ASWJ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον πέντε άμαχοι έχασαν την ζωή τους στις συγκρούσεις.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai