Γενοκτονία Ε.Ποντίων

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Κορυφώνονται αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου, οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με δύο ανοιχτές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).


Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα γίνει στη 19.30, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με κεντρικούς ομιλητές τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό Λεωνίδα Ραπτάκη, ο οποίος με την ιδιότητα του γερουσιαστή το 2008 υποστήριξε και πέτυχε την ψήφιση νόμου στην πολιτεία του Rhode Island (Ρόουντ Αϊλαντ), που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πολιτικό - κοινωνιολόγο και πρωτεργάτη για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης.

Στην Αθήνα, η εκδήλωση θα γίνει στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή το βουλευτή του σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πέρυσι πρωτοστάτησε για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ποντίων.

Οπως είπε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, καθηγητής Γιώργος Παρχαρίδης, «ως γερουσιαστής, ο Λ. Ραπτάκης, προώθησε ένθερμα το αίτημα και πέτυχε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία του Ρόουντ Αϊλαντ. Μέχρι στιγμής δέκα πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών την έχουν αναγνωρίσει, όπως και το ελληνικό, το κυπριακό και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τοπική Βουλή της Νότιας Αυστραλίας, το σουηδικό Κοινοβούλιο και συνεχίζουμε τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση.

Ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα της γενοκτονίας στα υπό διευθέτηση θέματα με την Τουρκία, γιατί η μη αναγνώρισή της είναι η τελευταία πράξη της γενοκτονίας».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ, Γιώργος Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «η πραγματική φιλία των λαών ξεκινάει από την αναγνώριση της γενοκτονίας, της ιστορικής μνήμης».
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδηλατικών Συλλόγων Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ρέππας, αναφερόμενος στην ποδηλατοδρομία μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη» που θα γίνει από το Χορτιάτη στην πλατεία Αγίας Σοφίας είπε ότι «δεχτήκαμε με ικανοποίηση της πρόταση της ΠΟΕ ως ελάχιστη προσφορά σε όσους έχασαν άδικα τη ζωή τους».
Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ διοργανώνει ολονυχτίες, με πένθιμα άσματα, απαγγελίες ποιημάτων και διανομή ιστορικού υλικού, σήμερα στις 23.00, στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Συντάγματος τις αντίστοιχες ώρες.

Επίσης, στις 11 αύριο το πρωί, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των αρχών της πόλης θα τελεστεί τρισάγιο από το μητροπολίτη Ανθιμο, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai