Fitch ανακοίνωσε σήμερα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υπό καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default) την Ελλάδα.

Τονίζει επίσης ότι αν οι οικονομίες της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν είναι σε σταθερά βιώσιμη τροχιά το 2013, όταν και οι δύο θα χρειαστεί να ξαναβγούν στις αγορές, τότε η Fitch θα ενσωματώσει στις αξιολογήσεις των δύο κρατών το προηγούμενο της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως θα θέσει την αξιολόγηση του ελληνικού έθνους ως ομολογιακού εκδότη σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) και θα επιθέσει αξιολογήσεις «χρεοκοπίας» (default) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που επηρεάζονται.

Ο οίκος θα επαναθέσει νέες αξιολογήσεις στην Ελλάδα και τα πιστωτικά εργαλεία μετά τη χρεοκοπία (post default), όταν το γεγονός της χρεοκοπίας (default) πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων αξιογράφων για τους ομολογιούχους που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή.

"Οι νέες αξιολογήσεις θα είναι κατά πάρα πιθανότητα low speculative grade", υπογραμμίζει ο διεθνής οίκος.

Η απόφαση της Fitch είναι ευρύτατα αναμενόμενη, μετά την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο ελληνικής διάσωσης, που συμφωνήθηκε χθες στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο οίκος αξιολογήσεων αναφέρει στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία ότι η σύνοδος της Ε.Ε. για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνης.

Παράλληλα σημειώνει ότι η μείωση των επιτοκίων και οι παρατάσεις στις λήξεις των ομολόγων, αποτελούν μια πιθανή ευκαιρία για επανάκτηση του ελληνικού αξιόχρεου.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters, o David Riley, επικεφαλής του τμήματος της Fitch για τις αξιολογήσεις κρατών, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στην κατηγορία της "περιορισμένης χρεοκοπίας" μόνο για λίγες ημέρες, εάν η διαδικασία της ανταλλαγής διενεργηθεί κατάλληλα.

"Μερικές μέρες είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση", ανέφερε ο κ Riley και πρόσθεσε ότι σε μεγάλο βαθμό "εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα διενεργηθεί η συναλλαγή".

“H εκτίμηση μας είναι ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη συναλλαγή με τρόπο που θα περιορίζει στο ελάχιστο την χρονική περίοδο που θα παραμείνει η χώρα σε «χρεοκοπία»" τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Riley τα νέα ομόλογα θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα αξιολόγηση B ή CCC.






-Για φανταστείτε κράτος να μην γνωρίζει πόσες 100ντάδες χιλιάδες προσωπικό έχει και πόσα πληρώνει!!!!!! Ενα κράτος ρεζίλιδων πολιτικών του πάρτε λεφτά και ας είναι και από τα δανεικά...ας είναι καλά οι κουτόφραγκοι.

-Τι εθνική ελληνική υπερηφάνεια. Τι μας ενοχλεί τι ...είδους ορολογία χρησιμοποιούν ως χρεωκοπία. ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΤΟ λέξει ελληνικότατη από το νεοελληνικό λεξικό.

-Δεν πάνε να λένε οι οίκοι ή όποιοσδήποτε. Δεν θέλουμε να παραδεχθούμε ότι η διαφθορά είχε φθείρει την οικονομία και η διεθνής κρίση την εβγαλε στην επιφάνεια; Εουμε τα πρωτεία... Αλλά το φαληρημέντο μας έβγαλε στην επιφάνεια την οικονομική δομή του ευρώ.

-Σωστά το είπε ο ΓΑΠ μετά το γδάρσιμο του μνημονίου ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και θα ταρακουνήσει το ευρώ. Φτιάξανε μια "μηχανή" που δεν υπήρχε. Την σημερινή μηχανή, όχι του ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ του 2010 που έλεγε η Μέρκελ.... Δεν είναι αργά σήμερα που αντελ΄ηφθησαν ότι στον ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ Α. ΘΕΣΗΣ.

-Είμαστε υπό κατοχή υπό αυστηρόν έλεγχο ήδη τα γαμ... υπουργεία μας είναι "βυσματωμένα" απο το ΔΝΤ και ελέγχουν την κάθε κίνηση.... Αλλά το ευχάριστο είναι ότι θα έλθουν κεφάλαια-επιχειρήσεις για ανάπτυξη που δεν θα προγραμματίζονται από του ο κλέψας του κλέψατος πολιτικούς, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ,

-ας ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΑΣ ΌΣΟ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΏΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΆ ΚΑΙ ΤΊΜΙΑ τόσο οι ξένοι θα μας ελέγχουν. Μήν μας κακοφαίνεται αλλά όλοι θα βυσματωθούμε με βύσμα στον πισινό μας είτε μας κόβει είτε....δεν μας αρέσει.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai