Αποδείξεις και χαράτσια

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011


Αποδείξεις και χαράτσια, αντί για πάταξη της φοροδιαφυγής

Το γαρ πολύ της... φοροδιαφυγής γεννά φοροεπιδρομή. Και όχι μόνο, αφού ειδικά τα μέτρα για τις αποδείξεις είναι εκτός οικονομικής λογικής, ενώ δεν υπηρετούν και τους στόχους για νέο οικονομικό μοντέλο.


Και εξηγούμαστε. Σε μια χώρα που η υπερκατανάλωση ενοχοποιήθηκε πως οδήγησε σε υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, σε τεράστια "τρύπα" στο εμπορικό ισοζύγιο και τρομακτικό χρέος, έρχεται η κυβέρνηση να ωθήσει τους πολίτες σε άχρηστη κατανάλωση μόνο και μόνο για να πιάσουν το όριο των αγορών που αναλογούν στο εισόδημά τους, ώστε να γλιτώσουν από πρόσθετους φόρους.
Σε μια οικονομία που έχει άμεση και ζωτική ανάγκη από πόρους και αποταμίευση, η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις για τις αποδείξεις σπρώχνει τους πολίτες στην αντίθετη κατεύθυνση. Οταν η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο, όταν επισημαίνει ότι στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον οφείλουμε να αυξήσουμε δυναμικά τις εξαγωγές, να επενδύσουμε στην πράσινη οικονομία, είναι λάθος τεράστιο να ωθούνται οι πολίτες σε μεγαλύτερες καταναλωτικές δαπάνες μόνο και μόνο για να γλιτώσουν κάποιους φόρους.
Τα νέα φορολογικά βάρη πέφτουν στις πλάτες εκείνων που φορτώθηκαν και τα προηγούμενα. Κι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος πηγάζει δυστυχώς από την αδυναμία της κυβέρνησης δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας να δημιουργήσει ικανό ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό, ώστε να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Ο δεύτερος είναι η κυβερνητική απροθυμία να περιορίσει δραστικά τη σπατάλη και τις δαπάνες του Δημοσίου.
ethnos.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai