Οι νέοι μισθοί στο δημόσιο

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντικές μειώσεις, που θα κυμανθούν από 20-40%, θα υποστεί το 14,5% των δημοσίων υπαλλήλων



(περίπου 70.000), αμετάβλητη θα παραμείνει η μισθολογική κατάσταση για το 78% των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενώ ένα 10% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις της τάξης του 7,5%, σύμφωνα με την εισήγηση για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, την οποία παρουσίασε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι νέοι μειωμένοι ανώτατοι μισθοί φυσικά δεν εφορούν κάποιες ειδικές κατηγρορίες πολιτών όπως οι δικαστικοί και οι βουλευτές, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν σκληρά μέτρα για όλους, εκτός από τον εαυτό τους.
Οι νέοι μισθοί στο δημόσιο
Για παράδειγμα: Γιατρός με 27 χρόνια υπηρεσίας σε δημόσιο νοσοκομείο και βαθμό διευθυντού σήμερα (λόγω αρχαιότητος), θα λαμβάνει 1700 ευρώ μηνιαίως έναντι 2200 σήμερα και 2800 ευρώ πριν τις περικοπές πέρυσι.
Ο νέος βασικός μισθός με ενσωματωμένα τα επιδόματα θα διαμορφώνεται μετά από 35 χρόνια προϋπηρεσίας στα 2.200 ευρώ μικτά, αντί 1.666 ευρώ σήμερα για τους πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Έτσι, όσοι λάμβαναν σήμερα ειδικά επιδόματα μέχρι και 1.700 ευρώ, όπως εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι ελεγκτικού συνεδρίου, αυτοί θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραστικά.
Για παράδειγμα: εφοριακός με 32 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει και σήμερα 3.100 ευρώ μικτά. Τα 1550 είναι μισθός και τα 1450 το ειδικό επίδομα ΔΙΒΕΤ. Θα λαμβάνει πλέον μόνο 1.800 ευρώ ως βασικό μισθό, άρα θα έχει απώλειες 1.300 ευρώ.
Με τα νέα δεδομένα πάντως ο εισαγωγικός μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους θα φθάσει τα 800 αντί 711 ευρώ που είναι σήμερα. Βελτίωση στις αποδοχές τους ή μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσοι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης γίνουν προϊστάμενοι καθώς θα δικαιούνται επίδομα ευθύνης, αλλά και όσοι θα είναι αποδοτικοί στην εργασίας τους πετυχαίνοντας μετρήσιμους στόχους, καθώς θα λαμβάνουν πριμ παραγωγικότητας.
Οι βουλευτές εξαιρούνται
Είναι προφανές ότι το ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στο δραστικό κόψιμο των υψηλών μισθών. Ωστόσο εκείνο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι από τις προβλέψεις αυτές εξαιρούνται π΄λαι κάποιες ειδικές κατηγορίες όπως οι δικαστικοί, αλλά και οι βουλευτές. Μάλιτσε γεννάται ένα θέμα ηθικής τάξης. Είναι δυνατόν οι βουλευτές που ψηφίζουν τόσο σκληρά μέτρα για το λαό, να μην οδηγούν σε δραστική περικοπή και τους δικούς τους μισθούς; Με τα σημερινά δεδομένα ένας βουλευτής λαμβάνει κατ΄ελάχιστον 6.000 ευρώ το μήνα, ποσό που σε αρκετές περιπτρώσεις αυξάνεται σημαντικά, λόγω της αποζημίωσης για συμμετοχή σε Επιτροπές της Βουλής. Στον μισθό αυτό πρέπει να προστεθούν και οι δωρεάν παροχές (αυτοκίνητο, κινητό).
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μπαίνει πλαφόν σε όλους τους μισθούς και όχι σε αυτούς των βουλετών. Η κοινή λογική λέει ότι αφού οι βουλευτές και υπουργοί θεωρούν ότι ο υψηλόμισθος υπάλληλος του Δημοσίου δεν πρέπει να παίρνει περισσότερα από 2.200-2.500 ευρώ και οι ίδιοι θα πρέπει να επιβάλλουν το ίδιο πλαφόν στους δικούς τους μισθούς. Κι αν δεν τους φτάνουν τα λεφτά, έ, ας αλλάξουν δουλειά...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai