Ασχημα νέα απ' τους ωκεανούς.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011 ,


Ασχημα νέα απ' τους ωκεανούς.

Σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, η χημεία του ωκεανού αλλάζει με πρωτοφανή ρυθμό, λόγω των αυξανόμενων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η επιπλέον ποσότητα CO2, που απορροφάται από τους ωκεανούς αυξάνει την οξύτητα του νερού κι αυτό επιφέρει αρνητικότατες συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κατ' επέκταση στην αλιεία.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα μόλις το μισό παραμένει εκεί και το υπόλοιπο απορροφάται από τις «λεκάνες άνθρακα».
Υπάρχουν δύο τέτοιες τεράστιες λεκάνες: οι ωκεανοί και η γήινη βιόσφαιρα -το εξωτερικό περίβλημα του πλανήτη, το οποίο περιλαμβάνει τον αέρα, το έδαφος, τη λιθόσφαιρα (τα πετρώματα) και το νερό, εκεί δηλαδή που συναντάμε ζωή και όπου μεταβάλλονται οι βιοτικές διαδικασίες. Οι λεκάνες άνθρακα είναι ίσες σε μέγεθος και η κάθε μια απορροφά το 1/4 των παραγόμενων αερίων του διοξειδίου του άνθρακα.
Πολλοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι οι ωκεανοί είναι πολύ πιθανό σε βάθος χρόνου να κορεστούν από τις εκλύσεις αερίων και να μην μπορούν πλέον να απορροφήσουν άλλα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι εκλύσεις των αερίων να αυξήσουν την ατμοσφαιρική θερμοκρασία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai