Περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011


Ένα μήλο ή ένα αχλάδι την ημέρα περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Ένα μήλο ή ένα αχλάδι την ημέρα περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και κατά 50%, σύμφωνα με νέα ολλανδική μελέτη.
 Τα ευχάριστα νέα για τα ζουμερά φρούτα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Βάγκενινγκεν οι οποίοι μελέτησαν συνολικά 20.000 ενήλικες.
«Ασπίδα» κερσετίνης
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές μέσα από σχετική δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Stroke:Journal of the American Heart Association» το μυστικό της ευεργετικής δράσης μήλων και αχλαδιών κρύβεται στη θαυματουργή ουσία κερσετίνη η οποία φρενάρει τη δημιουργία φλεγμονής στον οργανισμό που σχετίζεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Από τη μελέτη φάνηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν συχνά φρούτα και λαχανικά με λευκή σάρκα, αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
Αναλυτικά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι με την κατανάλωση μόλις 25 γρ. μήλου ή αχλαδιού την ημέρα, ο κίνδυνος έκανε «βουτιά» κατά 9%. Ένα μέσο μήλο ή αχλάδι ζυγίζει περίπου 100-125 γρ., γεγονός που οι ερευνητές μεταφράζουν σε προστασία της τάξεως του 36-45%.
Προστασία μέσω της διατροφής
«Η κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών με λευκή σάρκα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την πρόληψη του εγκεφαλικού» αναφέρει η δρ Λίντα Ούντε Γκριπ.
«Για παράδειγμα, η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, άλλα φρούτα και λαχανικά προσφέρουν προστατευτική δράση ενάντια σε άλλες χρόνιες παθήσεις. Για τον λόγο αυτό η σημασία της συχνής κατανάλωσης πολλών φρούτων και λαχανικών είναι κρίσιμη» εξηγεί η ειδικός.
Πλούσια πηγή κερσετίνης αποτελούν και άλλα φρούτα και λαχανικά των οποίων η σάρκα δεν είναι λευκή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα βατόμουρα, οι ντομάτες, τα κόκκινα σταφύλια, το μπρόκολο και το κρεμμύδι.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai