Δήθεν σωτηρία της χώρας;

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το αποτέλεσμα της Συνόδου της ΕΕ έφερε σαν κύριο αποτέλεσμα την ενίσχυση του τραπεζοπιστωτικού συστήματος, λές και αυτό είναι το στοιχείο που θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα και θα λύσει το πρόβλημα της ανταγωνιστηκότητας σε όλη την Ευρωζώνη. 



Πρόκειται για ημίμετρο που έξυπνα μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος για αργότερα, πιθανόν μετά την αλλαγή των....

συνθηκών.
Δημιουργία επενδύσεων – όσες και να είναι - χωρίς νόμο επανεπένδυσης των κερδών στην Ελλάδα είναι πράξη μειοδοσίας, διότι πλην της προσφοράς εργασίας θα υπάρχει διαρκής εξαγωγή πλούτου και αυτό δεν πρέπει να γίνει, διότι θα αυξήσει τη διαφορά ανταγωνιστηκότητας της Ελλάδας με τη χώρα στην οποία ο επενδυτής επανεπενδύει τα κέρδη.

Ολοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με λογιστικά τεχνάσματα πραγματική ανάπτυξη δεν γίνεται. Κάθε άλλη διαπίστωση είναι εκ του πονηρού και υπάγεται στη συντήρηση του υπερβολικού κέρδους των αγορών.

Η κυβέρνηση ξεπουλάει τον κρατικό πλούτο και οδηγεί το λαό στη φτώχεια με το παραμύθι, ότι έτσι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Πρόκειται για παράφραση της πραγματικότητας. Τα νούμερα θα ευημερούν ενώ οι πολίτες όχι.

Αν επαληθευτεί η απόφαση της Ευρωζώνης, για 50% εθελοντικό haircut, δάνειο 100 δις ευρώ και 30 δις ευρώ για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όσον αφορά την Ελλάδα θα έχει τα εξής αποτελέσματα:

1. παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους ελεγκτές (αντισυνταγματική συμφωνία)
2. οικονομική ύφεση, διότι ανάπτυξη σημαίνει Ερευνα και Τεχνολογία, τα λογιστικά κόλπα και η διόρθωση των χρηματοοικονομικών είναι το απαραίτητο αλλά όχι το ενδεικνυόμενο.
3. μη βιωσιμότητα του χρέους, αφού το πρωτογενές πλεόνασμα που μπορει να υπάρξει το 2012 θα μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, δεδομένου ότι αφενός θα υπάρχει ύφεση αφετέρου η χώρα θα συνεχίσει να μη παράγει ενώ οι επενδυτές θα εξάγουν τον πλούτο της στις χώρες τους, ελλείψει πολιτικού ελέγχου.
4. το πραγματικό χρέος της Ελλάδας δεν μειώνεται, αφού απο τη μια έγινε haircut 100 δις. ευρώ ενώ απο την άλλη δόθηκε δάνειο 100 δις ευρώ.
5. ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος σε βάρος της μεσαίας τάξης, που θα καταστραφεί από την ελάττωση μισθών και συντάξεων λόγω haircut.
μείωση εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήραη αλλαγή συμβάσεων εργασίας κλπ.

Eνα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι, ΠΩΣ θα εξασφαλιστούν τα νέα 100 δις ευρώ δάνειο που θα δοθούν στη χώρα.
Μήπως πίσω απο τη δανειακή συμφωνία κρύβεται η “εξασφάλιση” των επενδυτών μέσα απο την απεμπώληση της κρατικής περιουσίας μέσω μιάς εταιρείας που σχεδίαζαν να φτειάξουν στις Βρυξέλλες;

Στο σχήμα (κάντε μεγέθυνση με διπλό κλίκ), εξηγώ με λετπομέρεια το πως εξελίχτηκαν τα πράγματα μέχρι σήμερα και πως απεφεύχθη η επιλεκτική χρεοκοπία με τη μείωση μισθών και συντάξεων, που έρχεται αμεσα.


 VOLIOTIS POLITIS 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai