Γιατί δεν χάνεις κιλά εύκολα ?

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011


Γιατί δεν χάνεις κιλά εύκολα;Γιατί δεν χάνεις κιλά εύκολα ?


Διαβάζοντας τα παρακάτω ίσως κατανοήσεις γιατί δεν χάνεις εύκολα βάρος.

Δεν ανανεώνεις συχνά το πρόγραμμα της προπόνησηςΟ ανθρώπινος οργανισμός προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στις εξωτερικές συνθήκες. Έτσι, η ενέργεια που χρειάζεται κάποιος για να διανύσει μια απόσταση 100 μέτρων θα είναι διαρκώς μικρότερη εάν καθημερινά εξασκείται στο περπάτημα. Εάν το πρόγραμμα προπόνησης δεν ανανεώνεται συχνά η ενεργειακή δαπάνη είναι φθίνουσα.

Γυμνάζεσαι αρκετά, αλλά δεν προσέχεις τη διατροφήΟ ρόλος της άσκησης στο αδυνάτισμα είναι υπερεκτιμημένος. Σε καμία περίπτωση δεν καταναλώνω όση ποσότητα φαγητού θέλω, επειδή έχω προπονηθεί στο διάδρομο. Οι άνθρωποι που θέλουν σωστή σωματική εικόνα παράλληλα με την άσκηση εφαρμόζουν και αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Παράλληλα δίνεται έμφαση και στο είδος των τροφών, τα προϊόντα τύπου ‘’junk’’ περιέχουν τις λεγόμενες ΄΄κενές΄΄ θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν το ανάλογο ενεργειακό φορτίο.

Έχεις πρόβλημα με τη λειτουργία του θυρεοειδή 
Η υπολειτουργία του θυρεοειδή αδένα σχετίζεται με μείωση του μεταβολισμού και κατά συνέπεια δυσκολεύει την προσπάθειά μας στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Ο έλεγχος της ορθής λειτουργίας γίνεται από ιατρό ενδοκρινολόγο.

Κάνεις καθιστική ζωή 
Ο μηχανισμός απώλειας βάρους στηρίζει τη λειτουργία του στο διάστημα που βρισκόμαστε εκτός γυμναστηρίου. Ειδικά οι ασκούμενοι που έχουν επιλέξει τις αντιστάσεις χάνουν πάρα πολλές θερμίδες μετά το γυμναστήριο, εκτελώντας απλές καθημερινές δραστηριότητες. Η λειτουργία του μηχανισμού στηρίζεται στη κόπωση η οποία απαιτεί επιπρόσθετη ενεργειακή δαπάνη.

Αγχώνεσαι υπερβολικά

Ναι δεν είναι μύθος, το άγχος παχαίνει. Το έντονο στρες πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στον οργανισμό, το οποίο βιώνει τη συγκεκριμένη κατάσταση αμυντικά. Έτσι, αποθηκεύεται περισσότερη ενέργεια, μειώνεται ο μεταβολισμός, χάνεται η επιθυμία για άσκηση και παρουσιάζεται έντονο αίσθημα δυσφορίας. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν το στρες δύσκολα να πειθαρχούν στο σώμα τους.

Καταναλώνεις πολύ αλάτι 
Το αλάτι ως γνωστόν κάνει κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να αυξάνει το σωματικό μας βάρος. Πολλές φορές καταναλώνουμε αλάτι χωρίς να το γνωρίζουμε αφού υπάρχει σε πολλά προϊόντα είτε σαν συντηρητικό είτε σαν ενισχυτικό γεύσης (κράκερ, πατατάκια, προϊόντα fast food, μπισκότα, παστά, σάλτσες κτλ). Η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5-6γρ.

Έχεις παραλογές απαιτήσεις 
Ορισμένες φορές το ίδιο μας το σώμα αντιστέκεται σε μια παράλογη απαίτηση. Εάν το βάρος σου είναι φυσιολογικό τότε ο οργανισμός ενεργοποιεί ένα σύστημα αυτοπροστασίας το οποίο μας εμποδίζει να χάσουμε βάρος. Εάν συνεχίσεις εντατικά τη προσπάθεια πιθανόν θα ξεπεράσεις την αντίσταση, εις βάρος όμως της υγείας σου.

Κάνεις ένα μεγάλο γεύμα

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μειώνοντας τον αριθμό των γευμάτων θα αδυνατίσουν πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το σωματικό βάρος μειώνεται όταν κάνουμε πολλά μικρά γεύματα, τα οποία ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού. Παράλληλα η πολύωρη αφαγία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν έχεις πρόγραμμα 
Είναι γεγονός ότι ο τρόπος ζωής διαμορφώνει το σωματικό μας βάρος. Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν αυστηρό πρόγραμμα γευμάτων, γυμνάζονται συστηματικά και έχουν ρυθμίσει τα ωράρια τους έτσι ώστε να προλαβαίνουν να ξεκουράζονται, έχουν σπάνια πρόβλημα με την εικόνα τους. Όταν ο τρόπος ζωής αλλάζει διαρκώς προκαλείται επιπλέον στρες στον οργανισμό ο οποίος αμύνεται αποταμιεύοντας ενέργεια. 


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2011/10/blog-post_1973.html#ixzz1a0CwDFq6

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai