Εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011


Οι δανειστές απαιτούν τώρα και εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας !!!

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων»!!! 
Σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφήαποικιοκρατίας, αρχίζει να βρίσκει ευρεία υποστήριξη η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας !!!.
Ποιά είναι η πρόταση; Η ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα υπό τον Horst Reichenbach θα διευρυνθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες και  θα αποκτήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες  για να έχει τον τελικό αποφασιστικό λόγο σε διάφορους τομείς και κυρίως τις αποκρατικοποιήσεις.  Η ομάδα δράσης πρέπει να «αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε ναλειτουργήσει η μηχανή». δηλώνει πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στο Reuters
Ορισμένοι – κυρίως οι Ιρλανδοί – απορρίπτουν την πρόταση «ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας» . «Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει όμως μία πηγή στον Reuters και προσθέτει: «Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου.. Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβηστην Ιρλανδίατα πράγματα θα ήταν διαφορετικάΑυτό όμωςλείπει στην Ελλάδα».

Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας. «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» (γκαουλάϊτερ, δηλαδή) αναφέρει ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας πως το σχέδιο «πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικάας τοονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώςΔεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε»(!!!).
«Είναι θέμα εξουσίας» παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως όλα αυτά δεν είναι νομικώς εφικτά βάσει των υπαρχουσών συνθηκών της ΕΕ.

Η Μέρκελ συμφωνεί και λέει πως θα μας τρέχει και στα δικαστήρια
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναμένει από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου, να καταλήξουν σε  ένα «σχέδιο εργασίας» για την Ελλάδα, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει και την αποστολή ενός μόνιμου κλιμάκιου της Τρόικα που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των δημοσιονομικών.
Οι παραπάνω δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, έγιναν σε μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), όπως ανέφεραν κομματικές πηγές στο Reuters.
Επίσης, η Μέρκελ είπε ότι στη σύνοδο θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι της αποτελεσματικής λειτουργίας  του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ( EFSF), όμως η ενίσχυσή του μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκλείεται.
Τέλος, πήγες του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που συμμετείχαν στην συνάντηση με την Μέρκελ, σημείωσαν ότι η  καγκελάριος  αναμένει επίσης να συμφωνηθεί στη σύνοδο, χώρες των οποίων τα ελλείμματα «ξεφεύγουν» (deficit-busting), να οδηγούνται στα δικαστήρια.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai