Τουρκικές έρευνες στην Αμμόχωστο

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο από την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε από την κατεχόμενη Κερύνεια ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ.
Η γεώτρηση θα γίνει στη στεριά και αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο ή τρεις μήνες. Για «παρανομία επί της παρανομίας» μιλά ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.
Μιλώντας στην ειδική σύνοδο για την ενέργεια, την οποία οργάνωσε το Ανώτατο Ίδρυμα Βιομηχανικών Περιφερειών (OSBUK), ο Γιλτίζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και γεώτρηση σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύπρου.
«Δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε απάντηση στη δική μας θαλάσσια περιοχή για τις εξελίξεις οι οποίες είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο» είπε -σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», εννοώντας ότι η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει να αναζητεί πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κύπρου ως απάντηση στη γεώτρηση της Noble Energy.
Σύμφωνα με τον Γιλτίζ οι έρευνες στην Αμμόχωστο θα γίνουν στα 3.000 μέτρα και σε πρώτο στάδιο θα ανοίξει μία γεώτρηση. Εντός τριών μηνών θα έχουν τα αποτελέσματα για το αν υπάρχει πετρέλαιο ή όχι. Στην περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, η Τουρκία θα πάρει το 55% της παραγωγής και τα κατεχόμενα το 45%.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι, αν τελικά βρεθεί πετρέλαιο στην Αμμόχωστο, θα ενισχυθεί η θέση της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, επιστρέφοντας από το Λονδίνο δήλωσε στους δημοσιογράφους εν πτήσει ότι προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι, αν δεν πιέσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά για λύση μέχρι τον Ιούνιο του 2012, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουν την «ΤΔΒΚ».
Θα γίνει, είπε, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο για «δυο κράτη».
Στο θέμα των γεωτρήσεων αντέδρασε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, κάνοντας λόγο για «παρανομία επί της παρανομίας» και σημειώνοντας ότι η Κύπρος θα πρέπει να καταγγείλει αυτή την ενέργεια της Αγκυρας σε όλα τα διεθνή βήματα.
Η Τουρκία, πρόσθεσε «συνεχίζει για 37 τώρα την κολοσσιαία παρανομία της στρατιωτικής κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τώρα προχωρούν ένα βήμα παρακάτω σε μια προσπάθεια διεκδίκησης των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πλήρη σύγκρουση, σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και με όλες τις αρχές και τις αξίες που καθορίζει ο παγκόσμιος και ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».
Ασφαλώς συνέχισε «θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση και άμεση και αποφασιστική καταγγελία της Τουρκίας και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai