Φοροαπαλλαγές Τέλος!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει για τα ετήσια εισοδήματα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ να καταργήσει πλήρως τις εκπτώσεις φόρου για δαπάνες όπως ενοίκια, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής δίδακτρα και τόκοι στεγαστικών δανείων, ενώ αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα.


Εκτός από το εισόδημα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να περικοπούν και οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και αγορές πρώτης κατοικίας, αλλά ακόμη και για Ι.Χ. σε ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Σημειώνεται ότι από το 2012 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα παρακρατείται από τους μισθωτούς σε μηνιαία βάση, ενώ θα κληθούν παράλληλα να καταβάλλουν σε λιγότερες δόσεις και την εισφορά που αναλογεί στα φετινά τους εισοδήματα. Φοροαπαλλαγές
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό σύστημα, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αναμένεται να υπαχθούν στο καθεστώς των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, αλλά και του πόθεν έσχες. Αυτό σημαίνει ότι θα συνυπολογίζονται η κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχουν, όπως ακίνητα, μετοχές και τραπεζικές καταθέσεις, ώστε να προκύπτει το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Αλλαγές προβλέπονται και για τις ατομικές επιχειρήσεις, των οποίων τα καθαρά κέρδη θα φορολογούνται πλέον αυτοτελώς με συντελεστή 20% από το πρώτο, όμως, ευρώ. Για τους αγρότες σχεδιάζεται να καταργηθεί η φορολόγησή τους με τεκμαρτό τρόπο, όπως ισχύει σήμερα, και να φορολογηθούν με λογιστικό τρόπο, δηλαδή έσοδα - έξοδα, κάτι που θα τους υποχρεώσει να τηρούν βιβλία και στοιχεία.

Στο μεταξύ, μειώνεται το ύψος των προστίμων που θα επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις, η αξία των οποίων πρόκειται να ενσωματωθεί στο τζίρο και στα φορολογικά κέρδη των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να πληρώνουν επιπλέον φόρο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai